måndag 24 augusti 2015

Exil av Denise Mina

Titel: Exil
Författare: Denise Mina
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-068-0
Serie: Garnethill #2
Original titel: Exile  
Språk: Svenska
Antal sidor: 413
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Inte nog med att Maureen O’Donnell blivit anklagad för mord, nu har dessutom fadern, som förgripit sig på henne under uppväxten, återvänt hem till Glasgow. Samtidigt har bästa vän­innan Leslie blivit förälskad och tillbringar all sin tid tillsammans med den nye pojkvännen.

När Ann Harriss – patient på kvinnojouren där Maureen arbetar – plötsligt försvinner och hennes döda kropp en månad senare flyter upp på Themsens strand ser Maureen sin chans att fly hemstaden. Hon beger sig till London och hamnar där i en värld full av våld, svek och misstänksamhet. En efter en faller pusselbitarna på plats och Maureen börjar ana vad som egentligen hänt. Men tiden rinner iväg och hon måste få fram sanningen – till varje pris…
~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Exil tar upp där föregående bok i denna serie slutade. Jag gillade just Garnethill och såg fram emot att läsa mer i denna serie och hur det skulle gå för Maureen.

Exil var inte lika spännande som Garnethill men ändå en gripande och stark berättelse tycker jag. Jag tycker att denna var lite seg ibland och en aning rörig. Det var lite väl mycket namn och karaktärer, det blev på tok för rörigt och spretigt att hålla reda på och jag lyckades glömma dem.

Trots att jag gillar Maureen som karaktär har jag ibland svårt att ta henne på allvar alla gånger, ibland är hon för barnslig och naiv. Det är inte så trovärdigt att hon liksom kastar sig in i Londons undre värld som hon gör. Och att hon och Leslie är de som lyckas knäcka gåtan känns inte heller så trovärdigt hela tiden för i så fall har Glasgow polisen stora problem.

Men visst är det en spännande och  bra bok, Denise Mina är riktigt duktig på att beskriva de otäcka, hårda och trista liven som de här människorna lever. Det är en läsvärd bok och jag kommer även att läsa den avslutande boken i serien. 
 
Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Denise Mina:
Garnethill

4 kommentarer:

 1. Den här serien har jag tänkt mig att läsa och har faktiskt t o m skaffat mig några av böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den verkligen. Hoppas du kommer gilla den när det är dags att börja på den :)

   Radera
 2. Skulle gärna läsa mer av Denise Mina men det blir liksom inte av riktigt :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar henne faktiskt :) det är väl så att det ibland inte är rätt tillfälle för just en författare :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.