onsdag 6 maj 2015

Gideons ring av Carin Gerhardsen

Titel: Gideons ring
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-8731-913-6 
Serie: Hammarbyserien #5
Språk: Svenska
Antal sidor: 355
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: En naken ung kvinna springer på en väg i försommarnatten. Morgonen därpå hittar Hammarbypolisen henne utanför pianoteknikern John Gideons dörr på Söder i Stockholm. Men Veronica kan inte berätta vad hon råkat ut för och varför hon hamnat just där, och John Gideon öppnar inte dörren. Grannarna skvallrar om otaliga tjejer som sprungit där genom åren. 

Conny Sjöberg och hans arbetslag vet inte riktigt vad de ska tro. Och vart har John Gideon tagit vägen? När fallet får sin upplösning visar sig många av deras fördomar komma på skam. Det finns medmänsklighet där man minst anar det. Och hos dem man tror att man kan lita på ibland ett mörker, större än det går att föreställa sig. 

 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Enda sedan jag började på Carin Gerhardsens serie om Hammarbypolisen har jag gillat hennes deckare. Precis som sina föregångare är Gideons ring välskriven och spännande. Helgonet lämnade oss med lite lösa trådar så de tas upp i den här boken så man förstår sammanhang som man inte riktigt förstod i Helgonet, det uppskattade jag.

Gerhardsen skriver på ett sätt så att det flyter på under hela läsandets gång. Hon skriver och beskriver människors liv på ett väldigt trovärdigt sätt. Jag gillar att det händer saker parallellt där vi får läsa om polisernas privatliv. Så himla skönt att Petra äntligen fått reda på vem den skyldige är, så nu hoppas jag att i nästa bok vi kan släppa det för jag är faktiskt riktigt less på just den delen av hennes historia.

Parallellhistorien om det försvunna barnet och Jenny fann jag helt och håller onödigt och tyckte att det tog på tok för stor plats. Samtidigt så förstår jag att det hade en betydelse i upplösningen men som sagt jag tyckte det tog för stor plats och jag blev oerhört frustrerad över hur Jenny hanterade situationen. Jag tyckte också att upplösningen var lite rörig. Att det är väldigt mycket slump som avgör hade jag lite svårt för. Sedan det här brevinslaget förstod jag mig inte på, det hade en betydelse såklart men jag förstod mig inte riktigt på det.

Mycket trevligt att Hedvid “Geddan” Gerdin får mer utrymme, jag gillade verkligen henne som karaktär och hoppas verkligen få läsa mer av.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Carin Gerhardsen:
Pepparkakshuset
Mamma, pappa, barn

Vyssan Lull
Helgonet

4 kommentarer:

 1. Håller med om att det här var en lite mer rörig bok med onödigt innehåll...tycker de första böckerna i serien varit bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja denna kände jag var lite väl rörig och så tyckte jag att det var lite väl att det var slumpen som var avgörande.

   Radera
 2. Jag tyckte Geddan hade en alldeles för liten roll i den här boken, vill se mer av henne :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hade hon en för liten roll, jag hoppas verkligen hon får mer utrymme i de andra böckerna jag har kvar att läsa.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.