torsdag 30 april 2015

Hämnaren av Dag Buthler & Dan Öhrlund

Titel: Hämnaren
Författare: Dag Buthler & Dan Öhrlund
Förlag: Lind & Co - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7461-378-0
Språk: Svenska
Antal sidor: 344
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling:Iskall champagne, sexiga brudar och djävulska planer. Christopher Silfverbielke är tillbaka. Och han är på ett ovanligt gott humör.

Christopher Silfverbielke – stjärnmäklare, mördare och psykopat – har frigivits ur fängelset och inlett en framgångsrik politisk karriär som kristdemokrat. Men på väg mot partitoppen måste han först undanröja några hinder för att återvinna svenska folkets förtroende och fullfölja sin plan.

Många är de som ska få smaka på hans vedergällning – inte minst Jacob Colt, den en gång så skicklige polisen vars familj Christopher krossat, som nu, trött och lätt alkoholiserad, smider sina egna hämndlystna planer vid Europol i Haag.

Till sin hjälp räknar Christopher systern Anna, som är skyldig honom mer än en gentjänst, men hon har något som hennes bror saknar – ett samvete. Och hon vill inte vara med längre.

Vendettan driver genom Stockholms polishögkvarter och Östermalms eleganta våningar, lyxhotellen i Hamburg och de dammiga gatorna i Sousse, oskyldiga medelklassvillor och ensligt belägna skogsstugor. Alltmedan Jacob Colt vänder sitt vapen mot mannen som ödelagt hans liv. Men det hindrar inte Christopher Silfverbielke från att känna sig på ett ovanligt gott humör.
 
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har gillat hela serien med Silfverbielke. Den har liksom varit riktigt rå, författarna har inte haft några hämningar alls utan det har varit rått, och blodigt.

Precis som i sina föregångare är det rått och väldigt mycket fokus på sex. I Hämnaren har sexet fortfarande en stor del men Butler & Öhrlund har ändå skalat bort en del sexscener. Jag har absolut inget emot sexscener men stundtals blev de för grova och jag kände att det inte förde handlingen framåt så mycket.

Jag tyckte redan i Erövraren att det var lite för mycket Silverbielke i handlingen och för lite Colt, Linda och de övriga poliserna, jag kände att jag saknade att läsa om dem. Och i Hämnaren är det samma sak, det blev lite för mycket Christopher och för lite de andra. Trots att jag gillat denna serie tänker jag hur länge ska författarna låta Silverbilke hålla på och komma undan med allt han gjort.

Jag är inte säker på hur många böcker författarna har tänkt sig att det ska bli i serien, men trots att jag gillat serien känner jag i och med denna bok att de kan avsluta den och så får de mer än gärna skriva något annat tillsammans, för jag gillar dem helt klart som författarpar. 
Hämnaren öppnar helt klart för en fortsättning och jag känner mig själv tillräkligt för att veta att jag kommer slänga mig över den boken med när den kommer. 

Böcker jag läst av Dag Buthler & Dan Öhrlund som är recenserade i denna blogg:
Besökaren
Uppgörelsen 
Erövraren

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det är för mycket fokus på Silfverbielke precis som du skriver, blir ingen bra balans. Sedan är det sjukt mycket sex, kan det nu liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis det blir liksom lite väl nu.

   Radera
 2. Jag kände redan i förra boken som jag ännu inte har läst klart att det var lite för mycket av allt! Men samtidigt vill man ju fortsätta läsa en serie som är påbörjad....

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja men visst är det så att man vill fortsätta på en serien. Och sen vill jag även veta hur det går för alla, hur det slutar.

   Radera
 3. Nej, nu blev det för tjatigt med alla sexscener och hans kokainsnortande. Tycker författarna har tappat stinget och blev bara trött på den här boken. Fullständigt onödiga kapitel som ex. hans resa till Tunisien. Kom igen.. nu Buthler - Öhrlund.. ni kan bättre. Råheten och våldet gör inte boken bättre, tvärtom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, detta var inte den bästa i serien om man säger och egentligen är det ingen handling. Tycker gott att de nu kan sluta ihop säcken och skriva en ny serie som inte handlar om honom.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.