måndag 9 mars 2015

Var lugn, allt är i sin ordning av Terese Marvelin

Titel: Var lugn, allt är i sin ordning
Författare: Terese Marvelin
Förlag: Marvelin Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-9822-210-4

Språk: Svenska
Antal sidor: 252
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Rebecka lever ett riktigt singelliv. Hennes livsbekymmer sträcker sig som regel inte längre än hur hon ska undvika sin kollega Ernst som inte kan sluta flirta med henne och hur hon ska få Robin, sin bästa kompis, att inse att han borde sluta ligga runt.
En dag ser hon en man på tunnelbanan som hon inte lyckas läsa och sätta fingret på, trots sin förmåga att alltid kunna fantisera fram en främlings livshistoria. När de senare möts av en slump förstår hon snabbt att det är något mycket speciellt med den mannen och att hon måste ta reda på om hon för första gången i sitt liv träffat Honom, han som är ämnat att vända upp och ner på hennes liv.

Var lugn, allt är i sin ordning är Terese Marvelins debutroman, en historia i feel good-anda om kärlek, vänskap, svek, vardagsbekymmer och livskriser.
 
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fick ett så härligt och uppfriskande email av författaren till denna bok, ett mail som jag blev riktigt glad av. Terese har en riktigt spännande vardag, ni kan läsa mer om hennes häftiga vardag på hennes hemsida.

För att återgå till boken. Jag blandar min läsning väldigt mycket och läser alla möjliga genres, feel-good är härligt och läsa emellanåt för att varva med alla deckare som jag läser mycket av.

Det här är en härligt feel-good roman där vi får följa Rebeckas vardag med jobb, vänner och det där magiska med att hitta kärleken. Det är en lättsam och väldigt snabbläst bok, jag läste ut den på en sittning. Jag gillade karaktärerna i boken, jag gillade Rebeckas relation till sin bästa vän Robin.
Det var roligt att läsa om Rebeckas arbete i videobutiken speciellt i dagens samhälle då vi allt mer och mer ser på tv-serier och film streamat, via Netflix och alla andra möjliga online tjänster, det känns inte som att man hyr film på samma sätt längre jag vet att jag inte gör det.

Jag kan inte riktigt påstå att själva kärlekshistorien är unik då det brukar vara väldigt förekommande i den här typen av böcker. Men det var ändå trevligt att läsa om hur Rebeckas och James relation utvecklades. Dock kändes det som att det gick väldigt fort framåt för dem, jag fick inte riktigt något begrepp om rent tidsmässigt hur långt det sträckte sig mellan de olika händelserna i deras förhållande. Det kändes helt enkelt att allt gick väldigt fort från det att de träffades till att planera flytt till L.A. Men känns det rätt så känns det rätt antar jag. Och så en liten sak till *markera för spoiler* Jag blev något besviken när det visade sig att James var gift. Även fast han och hans fru inte hade någon relation då äktenskapet hade runnit ut i sanden så tycker jag att man avslutar den relationen samt berättar för den andra parten hur det ligger till. *slut på spoiler.

Men annars så gillade jag den här boken då det var en söt och charmig bok. Den är välskriven och dialogerna är väldigt trovärdiga och emellanåt roliga. Jag ser fram emot att läsa mer av författaren i framtiden. 

2 kommentarer:

 1. Riktigt bra bok! Jag sträckläste den på 2 dagar är ju inte en snabbläsare annars =)
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bra bok :) gillade den verkligen, en bra och härlig feel-good bok helt enkelt :) Kram

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.