onsdag 11 mars 2015

#GOTExhibit

I går var äntligen syster och jag och såg den efterlängtade utställningen av vår absoluta favoritserie någonsin, Game of Thrones. Utställningar har pågått här i Kungsträdgården 7-11 mars. Vi skippade att gå i helgen då det var så mycket folk och lång kötid på att få komma in. Så vi gick igår efter jobbet och behövde inte stå i kö så överdrivet länge och fy farao vad värt det var, varenda sekund. Skulle lätt göra om hela utställningen idag igen :) All personal som jobbade där var supertrevliga och hjälpsamma, stort plus.

Det var jättekul att få se all rekvisita från serien, alla klänningar, flaggor, Jamies hand, Daenerys klänning och drakäggen, etc etc. Men det mest häftiga av allt var den 4D upplevelsen man fick göra med ett besök upp för "hissen och upp till The Wall". Dra mig baklänges vad häftigt det var! Man gick in i en "bur" som då skulle fungera som hissen upp till The Wall. Fick ett par glasögonliknande grejer och hörlurar. Efter halva tiden vände personalen som jobbade på en så att man "tittade" åt det andra hållet. När själva färden började kunde du höra vinden blåsa, hissen skaka något, det fläktade kallt och det kändes verkligen som att jag färdades upp i hissen och var där på Castle Black. När han sedan vände på mig jisses då stod man plötsligt vid ett stup och såg ut över landskapet, det kom två st eldklot mot en. Och jag som hade stått i kön till den och skrämt upp min höjdrädda syster men tji fick jag kan jag tala om då jag själv höll på att få hjärtstillestånd för att det var såååååå verklighetstroget och så läskigt, that´s karma for you på en gång.

Och så fick vi ta bilder där vi hade blivit white walkers samt en video man fick hjälp att filma där man blev anfallen av en drake och fick skydda sig mot elden, ashäftigt. Men det lägger jag inte upp här, syster skulle nog inte uppskatta det :)

8 kommentarer:

 1. Alltså The Wall var så coolt, kan bara hålla med dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså jag har fortfarande inte smällt den. Så himla häftigt, jag var heeelt skakis när jag var klar men jisses vad coolt.

   Radera
 2. Svar
  1. Får hoppas att det kommer tillbaka till Sverige igen :)

   Radera
 3. Åh vad häftigt!! Jag vill också gå på en sådan utställning! GoT är ju bästa tv-serien ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världens bästa serie :) så himla häftigt att vara där. Vi får hoppas att den kommer tillbaka till Sverige igen :)

   Radera
 4. Älskar GoT, men jag hade ändå fått för mig att utställningen inte var värd att besöka, men efter din beskrivning av hissen upp på the wall vill jag verkligen dit!!! Hur länge går den att besöka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själva kläderna och så fanns inte så överdrivet mycket av, så det vet jag att många inte varit nöjda med. Och sedan var ju köandet kaos under själva helgen med väldigt mycket folk och långa väntetider, så där var ju folk besvikna. men med tanke på att det var helt kostnadsfritt så tycker jag att man ska vara nöjd. Och sedan var ju verkligen upplevelsen med The wall så värt det, jag och syster var otroligt nöjda. Tyvärr har utställningen gått vidare till ett annat land, den höll på 7-11 mars.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.