fredag 6 februari 2015

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (omläsning) av J.K Rowling

Titel: Harry Potter and the sorcerer´s stone
Författare: J.K Rowling
Förlag: Scholastic
ISBN: 978-05-4558-288-9  
Serie: Harry Potter #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 309
Finns hos: Adlibris / Bokus 

(Omläsning)
**********************************************************************************************************************
Handling: Harry Potter has never played a sport while flying on a broomstick. He's never worn a Cloak of Invisibility, befriended a giant, or helped hatch a dragon. All Harry knows is a miserable life with the Dursleys, his horrible aunt and uncle, and their abominable son, Dudley. Harry's room is a tiny cupboard under the stairs, and he hasn't had a birthday party in ten years.

But all that is about to change when a mysterious letter arrives by owl messenger: a letter with an invitation to a wonderful place he never dreamed existed. There he finds not only friends, aerial sports, and magic around every corner, but a great destiny that's been waiting for him... if Harry can survive the encounter.
 
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Egentligen känns det nästan löjligt att ha en beskrivning av handlingen på dessa böcker men det får bli så :)

Jag har länge velat läsa om hela Harry Potter serien och nu har jag äntligen börjat. Jag har endast läst dem på engelska, aldrig på svenska för jag tror helt ärligt att man får större behållning av dem av att läsa dem på engelska. Självklart för mindre barn eller barn som ännu inte kan engelska har ju inget val. Men jag säger bara det har du ännu inte läst dem och vill göra det så se till att läsa dem på engelska. Och har du ännu inte läst dem så har du verkligen missat något stort.  

Helt underbart att få återvända till denna magiska värld, vilken upplevelse det är varje gång. Den här första boken i serien är ju den som är mest barnslig men det gör inget för den är ändå hur bra som helst och så vet man ju att de bara blir bättre och bättre och mindre barnsliga.

Jag läste alla böcker för ca 10 år sedan, och jag måste säga att läsa om den kändes som att jag upptäckte nya saker och nya saker som bygger upp för kommande böcker. Jag kan fortfarande inte ens föreställa mig hur Rowling kunde komma på alla dessa grejer, hon har verkligen skapat en värld och karaktärer som man inte glömmer lätt. Det är en helt underbar, välskriven och genomtänkt bok. Detta är en bok som passar alla, oavsett ålder.

Betyg: 5 av 5.

Delar i serien:
Harry Potter and the Sorcerer´s Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter and the Deathly Hallows

5 kommentarer:

 1. Jag håller också på med en omläsning, kan inte hålla med dig mer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att få återvända till denna underbara värld :)

   Radera
 2. Håller också på med en omläsning, håller verkligen med dig om det du skriver :)

  SvaraRadera
 3. Läser om Harry Potter-böckerna med några års intervall, det kommer nog aldrig komma så lyckade böcker flera gånger :) Det är helt otroligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt så att det aldrig kommer komma så lyckade böcker :) helt magiska :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.