torsdag 5 februari 2015

Garnethill av Denise Mina

Titel: Garnethill
Författare: Denise Mina
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7499-580-0
Serie: Garnethill #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 400
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Maureen O'Donnell har haft ett problemfyllt liv: sexuella övergrepp, inlagd på mentalsjukhus, ett jobb som är rena återvändsgränden, och ett trassligt förhållande med den gifte terapeuten Douglas som hon precis är på väg att avsluta.
Men någon hinner före. En morgon när Maureen vaknar upp bakfull och vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin älskare fastbunden i en stol och med halsen avskuren.
Glasgowpolisen betraktar henne som misstänkt, och till och med hennes egen familj verkar tro att hon är inblandad.


I panik börjar Maureen tvivla på sin egen version av händelseförloppet. Hon kartlägger Douglas sista dagar i livet och konfronteras med en fasansfull härva av lögner, våldtäkter och en mörklagd skandal vid den psykiatriska klinik där hon själv varit inlagd.
Patienterna på kliniken säger ingenting, och de hon pratar med i personalen verkar rädda. När ännu ett lemlästat lik återfinns inser Maureen att hon måste hitta mördaren om hon inte själv ska bli nästa offer...
 ~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Detta är mitt första möte med Denise Mina. Av någon anledning som jag inte vet varför tog det emot att börja på denna bok. I vanliga fall är det en genre som jag kastar mig över men här tog det emot att börja läsa, som sagt varför har jag ingen förklarning till. Men åh så glad jag är att jag äntligen tog mitt förnuft till fånga och läste den, för detta var verkligen en positiv överraskning.Och det är alltid kul och spännande att upptäcka nya författare som man tidigare inte har läst.

Garnethill var lite annorlunda upplägg än de deckare jag är van vid att läsa. Jag gillade att det inte var en polis eller flera poliser som var huvudkaraktär utan just Maureen som var huvudkaraktär och det var mest henne vi fick följa. Maureen var verkligen en speciell och annorlunda person. Jag gillade henne samtidigt som jag inte förstod mig på henne och hur ologiskt hon handlade i olika situationer. Men jag gillade att hon var självständig och inte gav upp.

Jag tyckte att boken var spännande och bra skriven, det var inget krångligt språk utan texten flöt helt enkelt på.

Jag ser fram emot att läsa de två följande böckerna i denna trilogi, del två kommer ut redan i mars hos Modernista.

Betyg: 4 av 5.

6 kommentarer:

 1. Vad kul att du gillade den! Så olika det kan vara med böcker! Tur att det finns så många att välja på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev verkligen positivt överraskad :)

   Radera
 2. Vi tyckte ungefär lika! :) Tyckte också om den även om jag inte förstod mig på Maureens underliga val ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, jag blev verkligen positivt överraskad av denna bok :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.