lördag 24 januari 2015

Journal 64 av Jussi Adler-Olsen

Titel: Journal 64
Författare: Jussi Adler-Olsen
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-320-3 
Serie: Avdelning #4
Språk: Svenska
Antal sidor: 415
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Grymhet, tvång och förnedring tillhörde vardagen på kvinnohemmet på ön Sprogø. Dit kom Nete Hermansen - och hon trodde att hon lyckats ta sig därifrån. En dag hinner hennes förflutna ikapp henne och det blir inledningen på en av Avdelning Q:s hittills svåraste utredningar. Vilka hemligheter finns i Netes förflutna? Vad var det egentligen som hände med henne och människorna omkring henne? Snart går det upp för Carl Mørck och hans assistenter Assad och Rose att fallet bara är en del av något betydligt större. Det handlar om fruktansvärda övergrepp - som fortfarande pågår. Samtidigt får Carl Mørck problem på det privata planet när han blir misstänkt för mordet på sin farbror. 
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Som alltid när det kommer till Jussi Adler-Olson en fantastisk bok. Han har verkligen blivit en favoritförfattare. Jag har gillat alla böcker väldigt mycket men de blir bara bättre och bättre. Mycket har att göra med Jussis sätt att skriva, hans fantastiska språk men framförallt hans underbara porträtt av huvudkaraktärerna med Carl Mörk i spetsen och hans assistenter Assad och Rose. Samtidigt som intrigen är oerhört spännande, det går inte att lägga ifrån sig boken blandar författaren in en rad dos humor, jag får mig ett gott skratt emellanåt.

Den här boken handlar om tvångssteriliseringar av kvinnor. Detta är sådan som har hänt och händer säkert fortfarande någonstans i världen. Jag kände avsky ett par gånger mot de skyldiga, att människor kan vara så vidriga. Mördarens identitet avslöjas ganska tidigt, men det stör faktiskt inte läsningen alls. Intrigen är obehaglig fast med en väldigt spännande vändning samt upplösning.

Det här är nog min favorit i den här serien, verkligen älskar denna deckarserie om Avdelning Q.

Har ni inte läst något av Jussi Adler-Olsen än så är det verkligen dags att göra det nu, ni kommer inte ångra er. Eftersom huvudkaraktärerna utvecklas hela tiden rekommenderar jag att man läser dem i ordningsföljd.

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Kvinnan i rummet 
2. Fasanjägarna

3. Flaskpost från P4. Journal 64
5. Marcoeffekten 

4 kommentarer:

 1. Känner verkligen att jag vill läsa böcker av denne författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det måste du verkligen göra, helt fantastiska deckare :)

   Radera
 2. Jag har läst alla Jussis böcker i serien om Avdelning Q. Jag gillar dom mycket då karaktärerna utgör mycket av böckerna. Precis som du tycker jag att Journal 64 är den bästa.

  Jag har ännu inte läst Jussis senaste bok som inte är en del av serien. Jag har inte vågat mig på att läsa den, med risk att bli besviken. Har du läst Alfapethuset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är verkligen något speciellt. Älskar verkligen karaktärerna det är liksom de som gör hela serien.
   Jag har Alfapethuset hemma men har inte läst den än. Känner lite som du att jag är lite rädd för att bli besviken. Men den kommer absolut att bli läst.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.