tisdag 30 december 2014

En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton

Titel: En mörk och förvriden flod 
Författare: Sharon Bolton
Förlag: Modernista 
Tusen tack för recension exemplaret 
ISBN: 978-91-7499-570-1

Serie: Lacey Flint #4
Original titel: A dark and twisted tide 
Språk: Svenska
Antal sidor: 474
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Förre detta polisen Lacey Flint sade upp sig från sitt jobb för att leva ett lugnare, tryggare liv. Nu bor hon ensam i sin husbåt på Themsen och försöker komma över mannen som hon är förälskad i, polisen Mark Josebury. Men Mark är försvunnen efter att ha arbetat under täckmantel, och Lacey kan inte få honom ur tankarna. Samtidigt fortsätter hon råka ut för nya, obehagliga händelser. 

När Lacey hittar ett lik i floden nära sitt hem kan hon inte låta bli att börja ställa frågor. Vem är den döda kvinnan? Varför har hennes kropp placerats i floden? Och vem är det som levererar oönskade gåvor till Laceys husbåt? Någon iakttar Lacey Flint på nära håll. Någon som vet exakt vad som driver henne...
~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KommentarerPrecis som de tre tidigare böckerna innehåller även den här ett högt tempo. Som vanligt kastas man in i handlingen och det tar inte många sidor förens man är fast och precis som vanligt är det svårt att sluta läsa boken. 

Detta är inte min favoritbok av Bolton då jag inte tycker att det är hennes bästa, men det är klart en riktigt bra bok. 

En av de sakerna som gör böckerna om Lacey Flint är Lacey Flint själv. Jag gillade henne i första boken och hon har växt på mig allt eftersom jag har fortsatt att läsa om henne, det är inte svårt att inte tycka om henne. 

Boltons andra styrka är att hon är så bra på detaljerna, miljöerna. I den här boken utspelar det sig till större delen på floden Themsen i London, och det är så väl beskrivet. Jag fick rysningar flera gånger om när jag läste om Laceys simturer i Themsen.  

Det är en spännande historia och som vanligt lyckas Bolton virra bort mig med alla överraskande vändningar. Jag gillar att Dana får mer plats i den här boken, kul att Bolton låter henne få mer utrymme. Relationen mellan Lacey och Mark ja vad ska man säga där händer inte mycket utan de fortsätter att vara olyckliga på olika håll. Jag tycker allt att det är dags att de får till det på riktigt, på en gång tack. 

På det stora taget är detta ännu en Bolton bok att njuta av, rekommenderas verkligen. Nu längtar jag som bara den till hennes nästa bok, kommer kasta mig över den när den väl kommer. 

Böcker jag läst av Sharon Bolton: 
Nu ser du mig
Livrädd

Odödlig

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.