torsdag 2 oktober 2014

Britt-Marie var här av Fredrik Backman

Titel: Britt-Marie var här
Författare: Fredrik Backman
Förlag: Partners in Stories - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-9818-200-2
Språk: Svenska
Antal sidor: 362
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: En roman om förälskelse, andra chanser och att sparka på det som rullar.

Britt-Marie är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat litet samhälle vid en väg där allt utom den ölstinkande pizzerian är nedlagt eller till salu. Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst, då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarie finns det ingen återvändo.

Britt-Marie var här är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Vi är många som har sett fram emot släppet av Fredrik Backmans nya bok ”Britt-Marie var här”. Jag kan nog inte beskriva lyckan som infann sig hos mig när denna trippade ner i brevlådan eller jo ni förstår säkert.

Jag har tyckt om alla Backmans böcker, givetvis är En man som heter Ove favoriten. Jag kan inte låta bli att känna mig nervös och tankarna går: ska jag bli besviken? Ska han inträffa mina förväntningar även denna gång? Och svaret på detta är: nej jag blev absolut inte besviken, ja han lyckades med att inträffa mina förväntningar åter igen.

Jag tyckte verkligen om Britt-Marie var här, man känner igen berättelsens uppbyggnad, karaktärerna och sättet att skriva på. Jag älskar Backmans sätt att skriva på jag älskar hans sätt att beskriva sina karaktärer och människor. Britt-Marie skulle i verkliga livet reta livet ur mig och under läsningens gång skakar jag på huvudet år henne ett par gånger men hon visar sig ha ett stort hjärta och jag tar henne till mig.

Återigen får Fredrik Backman mig att skratta högt. Jag kan inte påstå att jag blev tårögd men berörd det blev jag.

Precis som Fredriks tidigare böcker kan jag verkligen rekommendera denna och jag längtar oerhört till nästa bok han förhoppningsvis skriver på just i detta ögonblick.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Fredrik Backman:
En man som heter Ove
Min mormor hälsar och säger förlåt
Saker min son behöver veta om världen

10 kommentarer:

 1. Fick hem denna i går och jag känner mig lite smårädd tänk om jag blir besviken! Men jag hoppas att jag kommer älska den😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade samma känsla innan jag började läsa den eftersom förväntningarna såklart är höga men jag personligen blev verkligen inte besviken. Håller tummarna för att du kommer gilla den.

   Radera
 2. Det här låter ju lovande! Jag har inte läst någon av hans böcker än, men Ove står och väntar i bokhyllan. Får bli något som jag tar tag i snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh då har du underbar läsning framför dig, Ove är helt underbar :)

   Radera
 3. Jag blev lite tårögd på några ställen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berörd blev jag men det kom inga tårar.

   Radera
 4. Åh, jag vill hinna läsa denna ganska snart.

  SvaraRadera
 5. Den här har jag med spänning väntat på! Måste läsa den snart :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.