måndag 21 juli 2014

Martina koden av Martina Haag

Titel: Martina koden
Författare: Martina Haag
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 979-91-85625-17-8
Språk: Svenska
Antal sidor: 184
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Varför hörs någon vråla SÅÅÅHÄÄÄÄR HAAAR INTEEE MARIIIAAANNE FREDRIKSSOOON DEEEEEEET i det lilla vita huset i Bromma? Vad gör man när man är så trött att man inte står ut en enda sekund till och vill stoppa in hela sin familj i ett skåp? Varför ser Martina Haag ut som en smurf med pösbyxor? Och vad gör hon egentligen instängd i en hiss med Viggo Mortensen på en lyxig björnfäll?
Hur ska man bära sig åt för att få en riktigt vidrig julafton? Och kommer verkligen Hans Blix att kunna reda ut bråken hemma hos familjen Haag?

Martina-koden innehåller både nyskrivna krönikor och tidigare publicerat material från Aftonbladet och mama.

~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag länge varit sugen på att läsa någon bok av Martina Haag. Har alltid tyckt att hon verkar vara en sån där skön människa som tar livet med en klackspark samt att hon verkar vara en person som kan driva med sig själv och dela med av sig själv.

Detta är en kort och lättsam bok men det är nog inget jag kommer komma ihåg längre fram. Det är småroliga  och korta krönikor som går snabbt att läsa.

Martina har ett enkelt språk och det är nog lätt att känna igen sig i en del saker som hon skriver om när det kommer till vardagen och dess små bekymmer och självklart glädjen. Det var inte så att jag inte gillade boken för det gjorde jag och skrattade flera gånger men jag tycker ändå att krönikor gör sig bäst i just tidningar och inte riktigt i böcker. Jag kunde även tycka att vissa delar verkade något överdrivet.
Men jag tycker ändå att Martina skriver på ett bra och roligt sätt, hon får mig ändå att vilja läsa flera av hennes böcker.

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Åh, nu blev jag sugen på att läsa något av Martina Haag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ser fram emot att läsa mer av henne och kan verkligen rekommendera denna bok.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.