onsdag 23 juli 2014

Leva älskar brinna dö av Sofie Trinh Johansson

Titel: Leva Älska Brinna Dö
Författare: Sofie Trinh Johansson
Förlag: Mörkersdottir Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-87015-700
Serie: Halvblod #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 515
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: 1837 lämnar William Dahl Sverige för ett liv på andra sidan jorden. Han ger upp sin själ i utbyte mot rikedom, makt och evigt liv. Han får mer än han bad om. Över hundra år senare hittar han det som gör livet värt att leva.

Blodet från en av De Få är allt Aveline behöver för att förlänga sitt liv. Men något har tagit över hennes kropp och tiden håller på att rinna ut. Hon är inte stark nog att genomgå en förvandling, och hon vet inte heller om hon är beredd att lämna det mänskliga livet bakom sig. Samtidigt blir Hero svagare och Aveline fruktar att demonerna har tagit över henne.

Rådet är samlat. Livet finns inom räckhåll. Vem kommer att benådas och vem måste dö?

När döden har väntat för länge
Kommer allting till ett slut
Leva älska brinna dö
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Då har jag avslutat denna serie. Jag har tyckt mycket om denna serie, bok nr två tyckte jag kanske inte var lika bra som första och sista delen men det var bara för att det var så tydligt att det var en mellanbok i serien.

Den avslutande delen i Halvblodstrilogin tyckte jag om. Tycker verkligen om att man fick läsa ur olika karaktärers perspektiv, man fick på så sätt lära känna karaktärerna mer och man lärde sig mer om dem och hur de tänkte, hur de hade varit i sitt tidigare liv. Tyckte väldigt mycket om att man här fick läsa från början om tiden mellan Billy och Alexander, det var spännande att få ta del av deras historia och hur de blev det de är, de val de gjorde.

Spoilers, markera för att läsa: 
Jag får väl ta tillbaka lite det jag skrev om Aveline och Billys förhållande. Såhär skrev jag i min recension av Vingar av glas: 
Och på tal om Billy är det bara jag som tycker att det är creepy att Aveline och Billy är kära? För han är väl hennes farbror??!!! Snälla kan någon förklara detta närmare för mig. Eller vadå räknas han inte som hennes farbror för att de är vampyrer? Är hennes pappa och Billy inte bröder “på riktigt”? Måtte det vara så för annars är deras relation och kärlek till varandra allt annat än ok och på tok för skruvat och creeyp för mig. 

Men här föll allt på plats. Jag kom ju fram till att de inte var släkt "på riktigt" eftersom Avelines pappa och Billy inte är släkt på riktigt. Men jag vet inte men jag gillade ändå inte hennes förhållande till Billy, tyckte hon hörde ihop med Alexander. Nu önskade jag kanske inte att Billy fick det öde han fick men är nöjd över hur förhållandet till Alexander utvecklades. 

Ett minus som jag har är att jag emellanåt kunde tycka att det blev för långdraget och att boken var lite för lång, vissa händelser hade inte behövt vara så långdragna som de var. Men annars gillade jag denna bok och tycker att Sofie Trinh Johansson verkligen gjort ett fantastiskt jobb med denna serie. Jag gillar den värld som hon har byggt upp med halvblod, änglar och vampyrer. Leva älska brinna dö är en bra avslutning på denna trilogi. 

Tusen tack till Mörkersdottir och Frida för att jag fick hem hela denna serie.

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Halvblod
2. Vingar av glas
3. Leva älska brinna dö

2 kommentarer:

  1. Det var ett bra tag sedan jag började med denna som e-bok. Hoppas verkligen att jag tar tag i och läser ut den snart för jag har även de andra två delarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar verkligen denna serie :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.