måndag 12 maj 2014

Polis av Jo Nesbö

Titel: Polis
Författare: Jo Nesbö
Förlag: Pocketförlaget - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7579-008-4
Serie: Harry Hole #10
Original titel: Politi
Språk: Svenska
Antal sidor: 605
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: När en Oslopolis hittas mördad på samma plats och vid samma datum där han många år tidigare utrett ett mord, kan det knappast vara en slump. När samma sak drabbar två andra poliser inom loppet av några månader är mönstret lika tydligt som skrämmande. Inget av de gamla brotten blev någonsin uppklarat. En brutal mördare med bestialiska metoder går lös.

Polisen står helt utan spår och, vad värre är, de saknar sin allra bästa utredare.
Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på en välbevakad sjukhussal. Ingen får veta hans namn. Inte ens de vaktande poliserna får komma honom nära.
~Pocketforlaget.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag vet inte hur jag får till ett sånt där fint norskt ö på min dator och jag orkar helt enkelt inte hålla på att klippa och klistra.

Jag har läst alla böcker om Harry Hole i den ordning de har blivit skrivna och kommit ut. Jag kan säga att Jo Nesbö är en av mina absoluta favoriter när det kommer till deckare jag älskar hans serie om Harry Hole.

Att det har tagit mig så här lång tid att läsa Polis, ja så kan det vara ibland. Detta var precis det jag ville, spännande bok som inte gick att lägga ifrån sig trots sina 605 sidor. Mycket bra bok och jag undrar om inte detta är den bästa i serien. Det är en otroligt spännande deckare, Nesbö får mig att tappa andan samt mitt hjärta att hoppa över ett slag här och där med överraskande vändningar. Jag fick lite panik då han lyckades lura mig att han på riktigt tog livet av Harry. Jag tror jag hoppade upp från soffan när jag insåg att det inte var han som var död. Den där Hole har verkligen nio liv.    

Det går absolut inte att gissa vad som ska ske näst, det är den ena överraskningen efter den andra och jag älskar det. Mycket välskriven och spännande bok samtidigt som den är lite hemsk men vore den inte hemsk så vore det inte en Nesbö deckare. Jag undrar inte om detta är Jo´s bästa del i serien om Harry Hole, en suverän bok. 
 
Jag vet inte om det kommer fler böcker i serien om Harry Hole. Boken slutar på ett sätt som faktiskt öppnar för en fortsättning och jag hoppas verkligen det. Har ni ännu inte läst denna serie gör det, de blir bara bättre och bättre.
 
Betyg: 5 av 5.

Böcker jag läst av Jo Nesbö:
Gengångare

8 kommentarer:

 1. Jag är lite sugen på att läsa den här serien, det är så många som verkar tycka om den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den. Den är riktigt bra och den blir bara bättre och bättre.

   Radera
 2. Nesbø verkar gilla att hålla oss på halster efter varje bok. Han kommer med nytt i höst, Sonen, men jag tror inte att det är en bok om Home eftersom Bokus sorterar den som skönlitteratur istället för deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, jag hade hjärtat i halsgropen ett par gånger under läsandets gång. Jag läste att det kommer en ny bok ser fram emot att läsa den och se hur den är och hur han tar sig ann skönlitteratur.

   Radera
 3. Jag har bara läst en bok av honom och den gillade jag inte så är lite skeptisk :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du ger honom en ny chans för de blir bara bättre och bättre :)

   Radera
 4. Jag vill inte läsa vad du skrivit eftersom jag fortfarande inte har läst denna. Får nog ta tag i detta snart. Alla verkar ju älska den.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.