fredag 9 maj 2014

Bokbloggsjerka 9 – 12 maj

Denna vecka undrar Annika: Hur ställer du dig till ljudböcker och vilken är den bästa ljudboken som du har "läst"?

Jag tycker att det är bra att ljudböcker finns för dem som detta koncept fungerar för. Själv har jag dock svårt för ljudböcker. Jag har inte lyssnat till så många ljudböcker har nog varit 2-3 st. 

Jag fastnar inte och har svårt att koncentrera mig på vad uppläsaren "läser". Jag svävar iväg i andra tankar, jag glömmer bort att jag lyssnar på en bok, tappar fokus och glömmer vad det är jag har hört. 

Sitter jag på jobbet så får det bli radion eller spotify, skulle aldrig kunna koncentrera mig på en ljudbok medan jag jobbar. På tunnelbanan till jobbet blir det radion, spotify eller en vanlig bok helt enkelt. Så för min del säger jag nej tack till ljudböcker. 

Trevlig helg på er :) 

20 kommentarer:

 1. Jag håller med, ljudböcker är toppen för den som klarar det. Jag gör inte det :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också "sväva iväg" så därför har jag inte ens försökt mig på ljudböcker. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Håller med i varenda ord!

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte annat än hålla med dig =)

  SvaraRadera
 5. Jag har också svårt för att koncentrera mig tillräckligt

  SvaraRadera
 6. På dagarna hade jag nog aldrig kunnat koncentrera mig tillräckligt på att lyssna på en bok, då är det bättre att läsa :)

  SvaraRadera
 7. Instämmer helt! Det är bra för synskadade och dyslektiker att det finns böcker för dem med, men det är inget för mig :)

  SvaraRadera
 8. Ja det är svårt med ljudböcker, när jag försöker mig på ljudböcker så försöker jag träna genom att lyssna på en bok i en serie som jag redan har påbörjat då känner jag i alla fall till karaktärerna!

  SvaraRadera
 9. Jag har inga problem på att koncentrera mig på en ljudbok så jag lyssnar en hel del när jag inte hinner läsa själv. i stället för spotify har jag storytel!

  SvaraRadera
 10. Man måste träna sig i början svävade jag också iväg. Men så perfekt när man ska städa.
  Mia

  SvaraRadera
 11. Jag håller med, tappar bort mig hela tiden och jag lyssnar på en ljudbok.

  SvaraRadera
 12. Ljudböcker är heller inte mitt förstahandsval. Men ibland passar de även mig.

  SvaraRadera
 13. Pappersböcker kommer nog alltid vara bäst även om dom är lite tunga att släpa runt på;).

  SvaraRadera
 14. tycker det kan beropå vem uppläsaren är.. Rösterna kan ju vara jobbiga ibland.

  SvaraRadera
 15. Nu när jag suttit och läst alla inlägg i ämnet har jag kommit på att ljudbok när jag trampar på motionscykeln kanske vore en bra idé.

  SvaraRadera
 16. På jobbet skulle jag ha väldigt svårt att lyssna på ljudbok men i bilen dit och hem är det guld värt. Brukar vanligtvis åka buss och läsa men när jag måste köra blir det läsa med öronen istället. Behöver min läspendeltid varje dag helt enkelt:)

  SvaraRadera
 17. Jag har testat ljudbok en gång, det funkar inte för mig, jag behöver se orden för att minnas handlingen!

  SvaraRadera
 18. Jag gillar också ljudböcker som koncept, men det fungerar inte alls för mig. En del av det är att uppläsarens röst ofta stör min uppfattning om karaktärernas röster och jag kan inte försjunka ned i berättelsen på samma sätt som när jag läser själv.

  SvaraRadera
 19. Jag gillar ljudböcker men jag klarar heller inte av att lyssna på jobbet eftersom jag måste tänka massor då. Men när jag är ensam och på något sätt i rörelse så fungerar det utmärkt.

  SvaraRadera
 20. Lyssnar också mycket på musik och det krävs en del koncentration när jag lyssnar på ljudbok för att jag ska kunna koncentrera mig.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.