fredag 16 maj 2014

Bokbloggsjerka 16 – 19 maj

Denna vecka undrar Annika: För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat? För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?

Jag är inget större fan av e-böcker jag vill gärna ha en fysisk bok i handen. Men jag läser en och annan e-bok ibland på min Ipad. De e-böcker som jag har läst har jag ännu inte köpt som fysisk bok. Jag fick Boktjuven av Markus Zusak som e-bok i rec-ex, den tyckte jag väldigt mycket om så den kommer jag att se till att köpa som fysisk bok. 

Biblioteket har jag inte besökt på många år faktiskt. Tycker biblioteket är fantastiskt men jag vill gärna äga mina böcker och så har jag liiiiiite bacillskräck. 

Önskar er alla en trevlig helg. Våren verkar äntligen ha kommit till Stockholm efter ett par veckor med regn och tråkigt väder. 

14 kommentarer:

 1. Boktjuven är förstås väl värd en plats i bokhyllan!

  SvaraRadera
 2. väldans, jag som köper begagnade böcker billigt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är fantastiskt att det säljs billiga böcker på tex myrorna och så vidare men det är inte riktigt något för mig :)

   Radera
 3. Jag har också lite svårt för böcker som har blivit hanterade av mängder av andra människor... :)

  SvaraRadera
 4. I bland kan man hitta konstiga saker i böcker från biblioteket.. gamla matrester bla :)

  SvaraRadera
 5. Har inte heller köpt någon e-bok fysiskt än, men skulle kunna tänka mig det, eller önska sig vid något tillfälle :) Biblioteket försöker jag komma tillbaka till även om jag också gärna vill äga.

  SvaraRadera
 6. Jag läser inte e-böcker alls. Dock älskar jag bibblan och lånar det mesta jag läser, mycket också för pengabrist. Hade aldrig haft råd att köpa allt jag läser på en månad. Men ibland när någon bok är extra bra så köper jag gärna den.

  SvaraRadera
 7. Det är ju fördelen med att låna e-böcker från bibliotek, ingen annan har kladdat på dem! :)

  SvaraRadera
 8. Jo, det där med bacillskräcken förstår jag absolut när det gäller bibblans böcker! Hur många har inte nyst och snörvlat över just den där gamla boken jag hitta på bibblan? Stor fördel med e-böcker där!

  SvaraRadera
 9. Haha jag har aldrig funderat över bacillerna på bibblo och andrahandsböcker faktiskt :)

  SvaraRadera
 10. Jag har Boktjuven som bok men tyvärr står den oläst i bokhyllan.
  Mia

  SvaraRadera
 11. Jag gillar också fysiska böcker bäst. Har läst en enda e-bok.

  SvaraRadera
 12. Det känns nästan lite onödigt att köpa en bok som jag redan läst. Är inte ofta jag läser om böcker.

  SvaraRadera
 13. Jag har inte testat e-böcker än, men det är mycket för att jag gillar att ha mina böcker fysiskt runt mig...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.