lördag 29 mars 2014

Film: Boktjuven

Titel: Boktjuven 
Utgivningsår: 2013
Längd: 131 min
Skådespelare: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson 
Genre: Drama | War 
Betyg på IMDb: 7,6
Länk till IMDb

Handling: När Liesel, en viljestark och modig ung flicka, tas om hand av en fosterfamilj i Tyskland under andra världskriget förändras livet för alla omkring henne. Det är en livsbejakande och triumferande film för alla generationer. 

Kommentarer: För ett tag sedan såg jag filmen Boktjuven. Boken läste jag inte för så länge sedan.

Filmen börjar med att Döden presenterar sig i form av berättarröst genom filmens gång. Här låter man döden inflika på rätt ställe och på ett givande sätt. I boken tyckte jag att det var lite störigt att döden avbröt med sina tankar mitt i en mening.

Jag tycket mycket om filmen, väldigt mycket. Min vän fullkomligt älskade den och säger att det är årets bästa film och då har han inte läst boken än, det bevisar nog att man kan uppskatta filmen även om man inte har läst boken. Jag är nog inte helt och hållet beredd att hålla med att det är årets bästa film men en riktigt fin och bra film är det som gör boken rättvisa.

Skådespelarna gör en bra insats. Relationen mellan Liesel och Hans skildras fantastisk. Vänskapen mellan Rudy och Liesel är så himla rar och på något vis oskyldig, pojken som spelade Rudy är bara för söt. Sophie Nélisse gjorde en mycket bra tolkning av Liesel. Emily Watson som adoptivmamman gjorde en riktigt starkt intryck. Men det är Geoffrey Rush som lyfter hela den här filmen, han är helt fantastisk som Hans.

Tyckte om sättet som de har filmat Boktjuven, de har fångat stämningen som rådde i Tyskland, de har helt enkelt lyckats fånga den fina och härliga stämningen som finns i boken.

Boktjuven är en film som griper tag om en och lämnar dig inte oberörd när du har sett klart den. Rekommenderar er verkligen att se den.

2 kommentarer:

  1. Jag ska nog läsa boken först innan jag ser filmen men kul att den verkar sevärd :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.