måndag 25 november 2013

Underkastelse - en sexuell självbiografi av Sophie Morgan


Titel: Underkastelse - en sexuell självbiografi 
Författare: Sophie Morgan
Förlag: Pocketförlaget - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-87319-65-5
Original titel: The Diary of a Submissive
Språk: Svenska
Antal sidor: 336
Finns hos: Adlibris / Bokus 

******************************************************************************************************************
Handling: Sophie Morgan skulle kunna vara nästan vilken ung kvinna som helst. Hon är en journalist i trettioårsåldern, är intelligent, hade en lycklig barndom och betraktar sig som feminist. Men på ett vis skiljer hon sig från de flesta andra. I sängkammaren vill hon bli dominerad, släppa all makt över sin kropp för att ge sig helt till mannen och på så sätt skänka dem båda maximal njutning.

Underkastelse – en sexuell självbiografi är Sophies egen historia om hur hon upptäckte sin sexuella läggning och kom att ägna sig åt alltmer avancerade lekar. Ärligt och osminkat berättar hon om den endorfinkick hon fick när hon första gången upplevde underkastelse och sedan bara ville ha mer. Hon beskriver bestraffning, förödmjukelse och smärta hon inte hade kunnat föreställa sig – alltsammans frivilligt, allt för att uppleva njutning.
 
Provocerande, häpnadsväckande ärligt och utan att vika för det psykologiskt motsägelsefulla berättar Sophie Morgan med värme och humor om en till synes paradoxal sida av mänsklig sexualitet.
En berättelse i samma anda som Femtio nyanser av honom.
~Pocketförlaget.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Efter att ha läst Fifty shades trilogin samt Crossfire-trilogin av Sylvia Day blev jag lite sugen på att läsa denna bok då jag såg att det var en självbiografi.

Jag känner mig något kluven till denna bok. Sophie beskriver sin barndom som väldigt lycklig, det är inget i hennes barndom som hände för att hon skulle känna denna starka dragning till dominanta män. 

Sophie är väldigt ärlig och rak på sak när hon skriver och beskriver vad som ger henne njutning och vad som hetsar upp henne. Jag tänker bara “AJ” och “OUCH” när jag läser detta, jag tänker om och om igen hur någon kan vilja utsätta sig för detta frivilligt, för det är ganska grovt emellanåt. Trots att allt hon gör frivilligt så vänder det sig i magen emellanåt just för att jag inte förstår hur man kan vilja utstå detta frivilligt för att bli sexuellt tillfredsställd och det är så långt borta från min egen verklighet.

Jag förstår att det är Sophie själv som söker sig till detta och att det är en lek för henne och den andra parten och visst jag får en lite djupare inblick vad det är som driver en människa till denna typ av underkastelse men det är bara så himla grovt och ändå smärtsamt att läsa.

Betyg: 2 av 5

4 kommentarer:

 1. Huu..den hoppar jag över:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var verkligen inte vad jag hade hoppats på.

   Radera
 2. Tycker personligen inte alls det är konstigt. Just nu är jag mitt i den och har än så länge fått så mycket inspiration och kan nu sätta ord på känslor jag själv har. Det är ett sätt att slappna av många gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut inte att det är en konstig typ av sex utan jag har lite svårt att förstå varför man vill utsätta sig för denna typ av smärta. Men alla vi är olika och gillar/tänder på olika saker. Det är jättebra om denna bok kan hjälpa dig att känna igen dig samt sätta ord på dina känslor. Men tyvärr så var denna bok inget för mig helt enkelt.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.