måndag 25 november 2013

Tematrio - prisvinnare

I veckans tematrio lyder frågan: Temat denna vecka blir prisvinnare, välj bland August eller andra priser. Berätta om tre prisade böcker du läst eller har lust att läsa.

Mina tre val blir författare som har fått Nobelpriset i litteratur.

1. Möss och människor av John Steinbeck. - Fick Nobelpriset 1962.
Jag läste denna bok förra året. Och jisses vad jag älskar denna bok som har blivit en klassiker, mycket välförtjänt klassiker. Har ni inte läst denna än så kan jag verkligen rekommendera er att läsa den.  Jag grät mig igenom denna bok. Läser ni boken kan jag även rekommendera er att se filmen med samma namn med John Malkovich, underbar film som jag också grät mig igenom.

2. Flugornas herre av Sir William Golding. - Fick Nobelpriset 1983. 
Även detta en underbar bok. Våldsam men så tankvärd.

3. Den stygga flickans rackartyg av Mario Vargas Llosa. - Fick Nobelpriset 2010.
Denna läste jag mest för att jag hade en utmaning där jag skulle läsa tre eller om det var fem böcker skrivna av författare som hade fått just Nobelpriset i litteratur. Och valet föll på denne författare då jag träffade honom samma år som han fick Nobelpriset. Detta är den enda bok jag läst av honom och den var väl inte en jättehit kanske så jag har inte direkt varit sugen på att läsa fler böcker skrivna av denne författare.

8 kommentarer:

 1. Funderade på att ta med Flugornas herre i min trio, för den är verkligen bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den, tyckte väldigt mycket om den.

   Radera
 2. Det var en bra trio, tre toppentitlar!

  SvaraRadera
 3. De två första har jag läst och de är riktigt bra.

  SvaraRadera
 4. De två första har jag så många gånger tänkt läsa, men det har inte blivit av ännu. Däremot såg jag en väldigt trevlig teateruppsättning av Möss och människor för många år sedan!

  SvaraRadera
 5. Läste Flugornas herre på högstadiet men kom tyvärr inte i håg så mycket!

  SvaraRadera
 6. Av dessa har jag nog bara läst Flugornas herre... eller om jag såg filmen... ;)

  SvaraRadera
 7. Steinbeck har skrivit en hel del riktigt bra böcker, har läst Möss och människor, men blir sugen på att se filmen nu, Malkovich är en favorit :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.