måndag 23 september 2013

Zellys bokiga bekännelser.

Jag har blivit taggad av AnnaBokraden att göra denna tagg. Tack tack Anna :)

Här kommer reglerna:
Själva meningen med "bokiga bekännelser" är att varje person som gör den ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv och sedan berättade om de största sakerna som är relaterade till böcker och läsning. Det kan vara allt mellan himmel och jord, man sätter gränserna själv för vad man vill dela med sig av - glöm bara inte att namnge inlägget som "'ditt namn' bokiga bekännelser". När man väl har "bekänt" så ska man tagga vidare 5 stycken andra bloggare, och sedan meddela dessa personer att de har blivit utvalda! Svårare än så är det inte.

Bokhyllan är sorterad efter författarens efternamn i bokstavsordning. 
Jag älskar att titta på mina bokhyllor när jag sitter/ligger i soffan och läser. Jag är väldigt organiserad när det kommer till mina bokhyllor. Jag sorterar mina böcker efter författarens efternamn i bokstavsordning. Jag tycker om att mina bokhyllor på det sättet blandas inbundna som pocket, dansk band som storpocket (fast det är väl nästan lite samma sak?), jag tycker det är jättecharmigt och ser så snyggt ut i mina bokhyllor. Jag vill dock gärna att en serie matchar i format och omslag, blir lite störig på om tex bok 1 och 2 är inbunden och bok 3 är pocket, det stör min ordning något så där är jag noga med att det blir rätt. Lästa och olästa böcker står i separata bokhyllor. Ni kanske vill se en bookshelf tour?

Jag måste avsluta ett kapitel innan jag slår igen en bok. 
Detta är väl något som de flesta av oss gör. Jag kan inte lägga ifrån mig en bok om ja inte har läst klart ett kapitel. Är det så att jag ska iväg om en kort stund eller kliva av tunnelbanan om några stationer tittar jag alltid hur många sidor ett kapitel har och om jag hinner läsa det eller ej. Här om dagen kom syster över när jag var mitt i ett kapitel hon fick snällt vänta i soffan medan jag läste ut det, haha.

Jag får nästan panik när någon av mina vänner vill låna en bok. 
Snälla säg mig att jag inte är ensam om detta :) Det är inte så att jag inte litar på mina vänner eller jo vissa litar jag inte på att de ska lämna tillbaka mina böcker i det skick de fick låna dem, they know it and I know it så no hard feelings från någons sida. Jag höll på att få en stroke när en vän undrade om hon fick låna med sig Fifty shades-trilogin till Thailand. Kan ni se det framför er, dessa böcker med så fina omslag på en strand i fuktiga Thailand. Ja så ena anledningen är för att de inte ska återlämnas i samma skick de fick låna dem. Och andra anledningen är för att vissa faktiskt inte lämnar tillbaka böckerna alls. Jag har lånat ut en Jo Nesbö till en kollega för ca 1 år sedan, har fortfarande inte fått tillbaka den, så nu måste jag ju köpa en ny så det matchar bokhyllan och så att jag har alla. Orkar inte hålla på och tjata på att få tillbaka den.

Jag läste inte Harry Potter förrän jag var ca 24 år.
Jag var inte riktigt med när hela Harry Potter vågen kom, jag menar att jag frivilligt höll mig borta för jag var ju övertygad om att detta inte var för mig. Jag var inte så jätteintresserad av fantasy som jag trodde att HP var, att det var nåt hel flummigt de handlade om. Sedan tänkte jag också att jag kanske var lite för gammal för att läsa dem då jag var övertygad om att det var barnböcker på gränsen till ungdomsböcker. Men sedan slog jag till och beställde hem alla böcker i serien, alla böcker hade redan hunnit släppas. Jag var helt kär och undrade hur i helskotta jag kunde ha haft så fel. Sedan tittade jag på alla filmer som hade hunnit komma ut, då var det ca film nr 4 som hade kommit ut på dvd, resterande såg jag på bio och storbölade till sista filmen, haha. Nu vill jag mer än någonsin klicka hem den där fin fina bokboxen som har släpps, gah dör vad snygg den är. Jag vill läsa om böckerna samt se filmerna, jag vill sjunka ner i denna underbara värld igen, take me back.

Jag läser inte om böcker.
Det motsäger ju lite mitt föregående svar där jag säger att jag vill läsa om Harry Potter böckerna. Och så har jag läst om Twilight sagan, älskar även den serien oh yes I still do. Skälet till att jag inte läser om mina böcker är för att det finns ju så mycket böcker jag vill läsa. Jag lägger hellre tiden på att läsa de böcker jag inte har läst än att läsa om böcker. Det finns mycket böcker jag skulle kunna tänka mig och vilja läsa om men som sagt jag prioriterar att läsa de böcker jag inte har läst. Jag kommer dock att småningom läsa om Harry Potter.

Och nu ska man tagga vidare 5 personer, men jag har sett att många redan har gjort den så jag har i vanlig ordning inte jättestor kolla på vilka som har gjort den och vilka som inte har gjort den. Så min tagg blir alla som vill :) 

21 kommentarer:

 1. Kul att läsa dina bekännelser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att du gillar det :)

   Radera
 2. Haha...jag har också svårt att låna ut böcker! Jag är glad att jag inte är ensam om det:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns fler som oss, skönt att vi inte är ensamma :)

   Radera
 3. Åh gud, du älskar också Twilight forfarande! Im not alone! :D Håller med dig om det där med utlånande av böcker. Jag brukar alltid fråga innan lite fint om de bryter ryggar eller viker hundöron osv. Så nej, du är inte ensam ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh underbart att det finns fler än jag som fortfarande älskar Twilight :)) wwiee :) min kärlek till denna serie kommer alltid att bestå kan jag tala om, älskar den lika mycket som första gången jag läste den :) Härligt att jag inte är ensam om att inte vilja låna ut mina böcker :)

   Radera
 4. Jag får också lite lätt panik när någon vill låna en bok, lånar bara ut dem som jag redan läst och inte vill behålla. Brukar sluta med att jag ger bort dem istället :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju ett smart sätt att ge bort dem om man nu inte vill behålla dem :)

   Radera
 5. Åh vad kul!! Ja jag vill se en bookshelf tour :)
  Det är grymt störigt om man måste avsluta mitt i ett kapitel, speciellt när man läser flera böcker samtidigt. Jag har en hög böcker utlånade och blir tokig när folk inte lämnar tillbaka dem.
  Jag lånade ut en hög böcker till en granne för 10 år sedan fick kämpa för att få tillbaka mina böcker och vi blev osams(jag skulle flytta och ville packa ner mina böcker hon ville inte lämna tillbaka dem..)
  Jag läser inte heller om böcker men om jag ändå vill läsa om så byter jag språk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt att du vill se en bookshelf tour :) Tänkte att jag ska spela in ett par videos där jag visar upp mina böcker :) Hinner nog inte fixa det denna vecka men nästa vecka ska jag se till att ordna det :)
   Jag har slutat låna ut mina böcker också av anledningen för att jag inte får tillbaka dem. Men jisses vilken granne som har mage att inte vilja lämna tillbaka böckerna.

   Radera
 6. Tycker inte heller om att låna ut mina böcker.. Gör det sällan och eftersom jag har mina bokhyllor i sovrummet så är det inte många som ser de!! Är väl mest rädd att jag inte ska få tillbaka de eller att de inte ska behandlas väl.. Min sambo tycker jag är barnslig men han förstår inte att de är mina skatter..
  Och vad gäller Harry Potter så kanske de inte är försent för mig att läsa de då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja andra som inte är lika måna om sina böcker förstår inte att det verkligen är ens skatter.
   Det är verkligen inte försent att läsa Harry Potter, du måste läsa dem de är helt underbara böcker och du kommer ha så underbar läsning framför dig :)

   Radera
 7. Känner precis som dig när det gäller att låna ut böcker. Har hänt allt för ofta att jag inte fått tillbaka böckerna jag lånat ut eller så har de kommit tillbaka i dålig skick - jag som är så rädd om mina älskade böcker! Avskyr verkligen att låna ut och gör mitt bästa för att slippa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller verkligen med dig. Det är så trist när man väl lånar ut sina böcker så får man inte tillbaka dem alls eller i ett dåligt skick. Jag förstår inte heller personer som ber om att låna en bok inte är försiktig med böckerna de lånar av någon annan. Jag tar ju hand om mina böcker men jag skulle nog vara ännu petigare om jag lånade en bok av någon annan.

   Radera
 8. Nu har du lyckats bli taggad hos mig igen :P http://bokraden.blogspot.se/2013/09/reading-habits-tag.html

  SvaraRadera
 9. Jag kan hålla med dig om alla, dock har jag börjat läsa om böcker nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju en del böcker jag vill läsa om men vi får se om det blir mycket längre fram i framtiden ;)

   Radera
 10. Du är taggad hos mig http://lenasgodsaker.blogspot.se/2013/09/reading-habits-tag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack tack vad roligt denna ska jag göra :)

   Radera
 11. Kul att läsa. Var också övertygad om att HP inte var något för mig men min kompis som jag bodde ihop med då övertalade mig så jag hoppade på serien strax innan bok fem skulle komma ut.
  Läser sällan om böcker av samma anledning som du. Men vissa har det hänt med under åren, t ex LotR och Pride and Prejudice. Kan tänka mig att läsa de igen också. Plus måste nog nästan göra det innan nästa GoT kommer med tanke på hur långt det nu går emellan.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.