måndag 9 september 2013

Film: TMI

Igår var jag och min vän och äntligen såg The Mortal Instruments - City of Bones. Jag tyckte väldigt mycket om boken och såg väldigt mycket fram emot att se filmen.

Titel: The Mortal Instruments - City of Bones 
Utgivningsår: 2013
Längd: 130 min
Skådespelare: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin, Zegers, Lena Headley, Jonathan Rhys Meyers
Genre: Action | Adventure | Fantasy | Mystery | Romance  
Betyg på IMDb: 6,0
Länk till IMDb

Handling: På en nattklubb i New York blir Clary vittne till ett mord som begås av tre tonåringar som bär svärd och vars kroppar är täckta av märkliga tatueringar.
Offrets kropp går upp i rök och det verkar bara vara Clary som kan se vad som händer. Dagen efter försvinner även hennes mamma spårlöst. Det visar sig att tonåringarna är Skuggjägare, ett släkte vilkas uppgift är att försvara mänskligheten mot demoner, och att Clarys mamma har burit på en hemlighet, även hon är en Skuggjägare. En helt ny värld av demoner, vampyrer och varulvar öppnar sig för Clarys ögon.   

Kommentarer: Självklart när en bok blir film är det svårt att ha med allt och regissören måste utesluta vissa saker. Så var också givetvis fallet med denna film. Jag har läst några negativa recensioner här och där. Visst har jag saker jag störde mig på men personligen tyckte jag om denna film, den var mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara.

Det jag störde mig något oerhört mycket på var att Jace inte alls var lika sarkastisk i filmen som i boken. Tycker att skådespelaren Jamie Campbell Bower gjorde ett bra jobb med att gestalta honom, men tycker det är så himla synd att de hade skalat bort all hans sarkasm, han har så himla bra saker han säger i boken som jag skrattar högt åt flera gånger.

De andra karaktärerna gillade jag, tycker att de har lyckats med castingen. Sedan att vi som tittare inte fick reda på allt då de inte kunde ha med allt i boken är ju inte skådisarnas fel. Jag har alltid gillar Jonathan Rhys Meyers men var lite skeptiskt till att just han skulle spela Valentine, men slutade med att jag gillade honom i denna roll, tyckte han gjorde ett bra jobb.

Så jag är en av dem som faktiskt gillade denna film. Tycker du om boken tycker jag absolut ska se denna film. Jag ser fram emot att se fortsättningen som kommer nästa år.
Jag är jättesugen på att fortsätta läsa serien, ska ju faktiskt läsa bok nr två denna månad då den ingår i min tre på tre utmaning.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade inte boken så mycket men då kanske jag gillar filmen desto bättre, tänkte i alla fall ge den en chans :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag absolut att du ska göra :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.