lördag 21 september 2013

Bokbloggsjerka 20 – 23 september

Denna vecka undrar Annika:

Läser du helst standalones eller bokserier?

Jag gillar både och. Jag läser både bokserier samt standalones. När jag nu satte mig ner och funderade lite så har jag på sista tiden läst en hel del serier och jag har en hel del påbörjade serier. Det finns ju så mycket bra serier att följa. Jo Nesbös om Harry Hole, älskar att läsa om Harry. George R.R Martins A Song of Ice and Fire, avgudar, Cassandra Clares The Mortal Instruments, för att inte tala om underbara Harry Potter serien. Kan säkert rabbla flera serier. Nackdelen med en serie är att man ibland behöver vänta länge på att fortsättningen ska komma.

Men sedan gillar jag även standalones. Vissa böcker behöver inte en fortsättning utan de är bra som de är. Ibland kan jag även tycka att vissa författare drar ut på en serie på tok för länge. 

Så mitt svar är både och :)   

24 kommentarer:

 1. Ja vissa böcker ska vara standalones men inget slår en super bra serie. Men håller med många författare mjölkar ur sina serier så de tappar väldigt och borde ha avslutat med värdighet istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att jag har en hel del serier kvar att se fram emot :)

   Radera
 2. Med tanke på vilka serier du gillar så borde jag nog kolla upp Harry Hole :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh gör det, Harry Hole serien är helt fantastisk :) jag är lite av en allätare men handen på hjärtat så är Harry Hole en av mina absoluta favoriter :)

   Radera
 3. Just deckarserier läser jag gärna och visst var Polis en av de bästa Hole?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser väldigt mycket deckare, älskar dessa böcker. Tyvärr har jag inte läst Polis än. Jag vet helt galet att jag ännu inte har läst den men ska se till att läsa även den jag har ju sett fram emot att få läsa med om Harry :)

   Radera
 4. Håller helt med dig om att det kan vara hemskt att behöva vänta på nästa del i en serie! :)

  SvaraRadera
 5. De flesta författare bör nog avsluta sin serie vid bok fem eller sex, men Nesbø verkar kunna fortsätta i oändlighet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i ;) som Nesbö skriver om Hole får han gärna fortsätta ett bra tag till :)

   Radera
 6. Svar
  1. Det är det verkligen och speciellt om boken slutar som de oftast gör med en cliffhanger.

   Radera
 7. Mitt svar var också ett både-och-svar :-) Jag har faktiskt bara hunnit läsa en Harry Hole-bok hittills, så där har jag mycket att se fram emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh då har du underbar läsning framför dig :) rekommenderar dig starkt att fortsätta på den serien :)

   Radera
 8. Den eviga väntan är värst...

  SvaraRadera
 9. Ja, det är viktigt att en bokserie avslutas på topp.

  SvaraRadera
 10. Det är alltid trist när en serie dras ut för länge så att den passerar bäst före-datum. Jag kan inte komma på någon bokserie som jag har upplevt det med, men de flesta amerikanska tv-serier brukar ju gå tills de har blivit rentav dåliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller verkligen med ditt svar. Jag älskar att titta på tv-serier men vissa tv-serier blir verkligen på tok för utdragna.

   Radera
 11. Jag läser också både och. Det där med att man får vänta är väl lite charmen med bokserier tycker jag, att veta att en bra bok ska komma, längta efter den och sen äntligen få läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har du faktiskt rätt i, det är lite charmigt :)

   Radera
 12. Jag gillar serier, gärna långa, men kan tänka mig att blanda upp med standalones...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja jag gillar att varva med standalones annars kan jag lite tröttna på att läsa om samma karaktärer, miljöer osv.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.