lördag 21 september 2013

Så ledsen och besviken...

Med risk för ett långt inlägg. 

Ni har hört uttrycket "Vill du få något rätt gjort gör det själv." Detta stämmer bara så himla väl.

I slutet på augusti hade jag en tävling där fem personer kunde vinna boken "De korrupta" av Robert Kviby. Detta var ett samarbete med en andra part där tävlingen var sponsrad av bokförlaget.
Min tävling tog slut 31 augusti, jag mailade samtliga vinnare och bad om deras adress 1 september. Jag fick snabbt svar av alla fem och skickade på en gång deras adresser vidare där en andra part skulle se till att vinsten skickades till vinnarna. 

Jag tog för givet att vinsten skulle skickas till dem på en gång. Ca 8-9 dagar efter att tävlingen tog slut fick jag ett mail där en av vinnarna efterlyser sin vinst. Jag blev helt chockad och mailade personen jag haft detta samarbete med och undrade vad som hade hänt. Fick till svar att denne hade legat hemma sjuk och att detta hade släpat efter men att denne skulle ta tag i detta på en gång. Jag skickade ett mail till samtliga vinnare med denna information samt bad om ursäkt för att deras vinst har dröjt. Tänkte att ja nu kommer detta tas tag i på en gång. Men tji fick jag.

I torsdags, 18/9 får jag ett till mail av en av vinnarna som undrar hur det går med boken och att hon fortfarande inte har fått den, får ett till mail igår av en annan som undrar samma sak. Jag blir bara så himla jävla ledsen och besviken på hur detta förlag har skött detta! Det har gått 21 dagar sedan jag mailade dem alla adresser och vinnarna har fortfarande inte sett röken av sin vinst! Detta är så oacceptabelt så jag vet inte vart jag ska ta vägen, göra eller säga längre. Jag har full förståelse för att saker kan komma emellan men detta har passerat allt vad mitt tålamod mäktar med och det är så oacceptabelt.

Det är mig och min blogg som detta speglar på, det är mig de får framstå som jag vet inte vad, någon som anordnar en tävling men inte håller det hon lovar. Jag känner mig så himla, himla ledsen och oerhört besviken. Här anordnar jag en tävling för mina läsare, jag skriver och gör reklam för förlaget och den andra part och så är det i slutändan jag som står här och framstår som ja jag finner inte ens orden. Detta är verkligen sista gången någonsin som jag kommer att ordna någonting i samarbete med någon annan. Förra gången jag hade en tävling skickade jag boken samma dag som jag fick vinnarens adress, vinnaren hade sin bok dagen efter. Det ska inte ta snart en månad för vinnarna att få sin bok. Det är så himla tråkigt hur detta har drabbat vinnarna på detta sätt. Jag känner mig bara så så så så ledsen samt nedstämd över hur de har skött detta.

Jag har legat på och legat på dem och uttryckt min besvikelse över hur detta har skötts och jag känner mig helt handfallen för tillfället. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Hur många mail ska jag behöva skicka dem! Jag känner givetvis att jag behöver och även vill göra rätt för mig, vinnarna ska ju inte behöva drabbas av att detta förlag uppenbarligen inte kan leverera det de har lovat mig och mina läsare. Jag funderade på att beställa hem dessa böcker i pocket, att själv köpa på mig fem inbundna böcker som jag ska skicka per post blir oerhört dyrt. Samtidigt vill jag inte vänta på att Bokus eller Adlibris levererar mig böckerna då vinnarna måste vänta ytterligare någon vecka. Ska gå ner till Akademibokhandeln och Bokia i centrum där jag bor imorgon och titta vad de kostar. Och så får jag stå för böckerna själv och skicka dem. Någonting måste jag göra.

Nä, usch vad ledsen och nedstämd jag känner mig just nu...jag vet egentligen inte vad jag vill med detta inlägg, jag vill inte hänga ut någon det är inte vad detta inlägg handlar om för jag är ingen elak person men jag ville bara skriva av mig lite antar jag.

14 kommentarer:

 1. Låter som om de varit mycket oprofessionella.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har de verkligen varit, så tråkigt att det ska behöva drabba de som var med och tävlade.

   Radera
 2. Vad trist :( Men boken finns ju som pocket oxå, men samtidigt så tror jag alla dina vinnare har förståelse att de får vänta annars är vi ju många som vet hur vissa personer på vissa förlag kan göra...
  Jag fick vänta i evigheter när jag vann en Dvd box, trodde inte att den skulle komma men plötsligt händer det och den kom efter typ 6 veckor.

  sv: Mina bokhyllor blir i några inlägg så det kommer mer :) Ska försöka göra ett samlings inlägg sen, om jag kommer ihåg det!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är verkligen trist :( jag blir mest ledsen för att det är andra personer som drabbas. Jag blir bara så paff över att man gör på detta vis. Men erbjud er inte då att sponsra en tävling om ni inte tänker hålla ert ord. Det var inte så att jag bad om denna tävling utan de erbjöd sig. Aja, jag avvaktar någon dag till annars tänker jag köpa pocketböckerna och skicka dem till dem helt enkelt :)

   :)) jag påminner dig när du är klar :)

   Radera
 3. Jag vet precis vad du menar. Jag hade ju också en tävling med samma "partner", där jag lottade ut en Letto. Vinnaren har fortfarande inte fått den, men nu har han i alla fall fått ett mail från Adlibris där de säger att de skickat den. Jag är glad för att jag haft kontakt med vinnaren hela tiden och att det var jag som tog den först. Det känns bra.

  Detta var förmodligen sista gången jag samarbetade med det företaget (som alltså inte är Adlibris, utan ett helt annat). Så får det bara inte gå till. Jag kände mig lite som att jag låtsats ha en tävling för att få många besökare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite så jag känner också att det framstår som att jag hade en tävling för att få mer läsare och så är det verkligen inte. Detta är ju en blogg som jag har som hobby. Det där med läsare är en extra fin bonus som jag är tacksam för.

   Trist att även du råkade ut för samma företag med din tävling. man kan ju verkligen säga att vi lärt oss en läxa. Jag kommer absolut aldrig att göra något samarbete med dem.

   Radera
 4. Förstår verkligen hur du känner, men ajg som vinnare är definitivt inte arg eller besviken på dig. Förstår att det är förlaget som klantat till sig rejält och för min del tycker jag inte att du behöver fixa böckerna själva. Det är ingen brådska för min del att få hem boken! Den kommer nog tillslut, precis som Anna sa här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Bella för din kommentar samt din förståelse.

   Radera
 5. Vad tråkigt och framförallt oprofessionellt av företaget, det kommer ju att drabba dem negativt också. Speciellt om det är fler som har haft problem med dem. Och jag tror att de som har vunnit har förståelse för att det kan dröja! Det är ju inte ditt fel, det är ju inte som att du har hittat på en tävling som du skrev.

  Och jag håller nog med om att det är svårt att samarbeta med någon annan och bara vara en länk i kedjan..

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är mest tråkigt för vinnarna att det ska ta sådan tid. Fattar inte att de kan hålla på såhär och uppenbarligen så är jag inte den enda som har råkat ut för detta. Det drabbar ju verkligen dem och får dem att framstå i dåliga dagar. Tack för din uppmuntrande kommentar :)

   Radera
 6. Usch vad tråkigt att det blir så. Förstår att du är arg och besviken. Hoppas det ordnar sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, det gör det säkert i slutändan på något sätt. Bara så himla tråkigt hur det har blivit.

   Radera
 7. Usch vad tråkigt att det blev så! Förstår att du är arg och besviken. Är det fler som har haft problem med samma företag kommer det ju drabba företaget negativt. Jag hoppas att det ordnar sig snart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, jag känner mig så himla besviken. Hade jag vetat att det skulle bli såhär hade jag ordnat en tävling själv där jag själv har kontrollen. Det var ju inte jag som bad om detta samarbete utan de ville göra detta och kontaktade mig. Men det löser sig säkert förr eller senare.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.