lördag 28 september 2013

Ängeln på Malmskillnadsgatan av Elise Lindqvist

Titel: Ängeln på Malmskillnadsgatan
Författare: Elise Lindqvist
Förlag: Libris förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-738-73000
Språk: Svenska
Antal sidor: 151
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

(Utläst 16 september)

******************************************************************************************************************
Handling: TV-dokumentären Ängeln på Malmskillnadsgatan väckte en enorm uppmärksamhet. Elise Lindqvists livsberättelse i P1 Sommar likaså.

I S:ta Clara kyrka och bland de prostituerade kvinnorna och flickorna på Malmskillnadsgatan är hon en välkänd gestalt sedan länge. Mamma Elise kallas hon, morsan, hon som alltid har en kram och en stund att lyssna, hon som delar ut handledsvärmare och bindor och MP3-spelare med något bra på.

Varför hon gör det? För att hon vet hur svårt det kan vara att leva. Och för att hon vill dela med sig av den kärlek som hon själv har fått.
Hon var 59 år när hon helt oväntat mötte Gud. Sexuella övergrepp, prostitution och missbruk under åren innan dess har satt sina spår och gör nu att hon bättre än de flesta kan förstå Stockholms utsatta och vara den mamma de ofta saknar.
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har tidigare läst någon artikel om Elise så när jag hade möjligheten att läsa denna bok tvekade jag inte att göra det.

Först måste jag säga att jag blev förvånad när denna bok kom hem i brevlådan över att den var så kort, endast 151 sidor. Trodde att den skulle vara längre, det tog mig strax över en timme att läsa ut den.

Elise har ett stort hjärta och det borde finnas fler människor som henne. Trots det hon själv genomgick i sitt liv stoppar det inte henne att ge en hjälpande hand till sina flickor som hon kallar dem. Det är beundransvärt det hon gör och hur hon lägger ner hela sin själ i att hjälpa dessa tjejer som har hamnat snett i livet och i vissa fall tvingas av andra till detta liv.

Jag har inte så mycket att säga om denna bok, jag önskade att den var längre och att man som läsare fick en djupare inblick. Men det är en intressant bok att läsa trots att den är så kort. 

 Betyg: 3 av 5. 

4 kommentarer:

 1. Tycker att denna bok verkar intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var verkligen intressant, önskade dock att den var lite längre för jag tror att hon har så mycket mer att säga.

   Radera
  2. Intressant! Konstigt att den var så kort, dock. Ovanligt!

   Radera
  3. Ja den var verkligen på tok för kort, men den var intressant.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.