tisdag 20 augusti 2013

Top ten Tuesday #14

 Veckans Top Ten Tuesday lyder: Top Ten things that make your life as blogger easier/better.
Vilken rolig fråga :) 

1. Goodreads är en självklarhet. En sida jag tycker väldigt mycket om där jag har koll på vilka böcker man har läst och de man vill läsa. Vilka betyg jag gett, vad andra har gett för betyg osv osv. Finns inte en bok som jag just nu läser på Goodreads går det snabbt och smidigt att lägga till den.

2. Bokförlagen. Generösa förlag och deras trevliga presskontakter. Även författare som hör av sig och vill skicka sin bok och de förlag som själva hör av sig och frågar om man vill ha recensionsexemplar. Dessa kan jag inte tacka nog.

3. Andra bokbloggare och deras bloggar. Helt underbart att diskutera böcker med likasinnade :) Jag har hittat så många härliga bokbloggare, ni är fantastiska.

4. Min dator, känns självklart. Användas såklart för att skriva bloggen. Men här har jag listor på vad jag ska skriva i bloggen, sparar inspirerande bilder som kommer upp, osv, osv.   nvänds ju både för att skriva i bloggen men också för att spela in videor.

5. Min Ipad som jag fick i födelsedagspresent i juni. Så smidig att läsa e-böcker samt böcker som jag fått i pdf format.

6. Adlibris & Bokus. De får vara med på en och samma. Använder jag när jag ska skriva mina recensioner. Här hämtar jag informationen om boken, hur många sidor, förlag, ISBN osv, osv.

7. Min bokblogg. Länkar och donar med den. Går tillbaka och tittar vad jag kan ha skrivit om en bok, en lista.

8. Min anteckningsbok. Har alltid en anteckningsbok bredvid datorn. När jag snabbt vill anteckna något om en bok jag håller på att läsa, något jag vill komma ihåg.

9. YouTube. Får en massa boktips från alla BookTubers. Tycker om att titta på bookhauls och bookshelf tours. Kul att se boktrailers. Ja ni YouTube är en plats man lätt kan fastna på.

10. Min Iphone samt digitalkamera. Jag tar dock de flesta av mina bilder med min mobil, det är så enkelt och smidigt.

4 kommentarer:

 1. Vilket bra tips du gav mig. Nu är jag medlem i Goodreads:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt :) Jag älskar Goodreads :) ett jättebra sätt för mig att hålla koll :)

   Radera
 2. Goodreads och liknande sidor är jag sämst på att gå in på men kanske är för att jag har ett bokprogram i datorn där jag kan betygsätta så jag vet själv vad jag tyckte i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då har du redan något som funkar för dig :) jag gillar Goodreads och är den enda jag använder, är inte med i boktipset utan föredrar Goodreads :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.