måndag 19 augusti 2013

Tematrio - sommarens läsning


I veckans tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre bra böcker vi läst i sommar. Jag har läst en hel del bra böcker under sommaren så det var svårt att bara välja tre stycken. Men här kommer iallafall tre böcker.

1. A Storm of Swords av George R.R Martin, bok nr 3 i A Song of Ice and Fire serien. Jag säger bara OMG! Recension kommer.

2. Och bergen svarade av Khaled Hosseini.

3. Himlens fånge av Carlos Ruiz Záfon.  

23 kommentarer:

 1. Himlens fånge läste jag också i sommar och tyckte om den:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag älskade den verkligen :) Hoppas verkligen att det kommer mera snart av författaren :)

   Radera
 2. Och bergen svarade hade jag också tänkt ta med!

  SvaraRadera
 3. Jag har inte tänkt ge mig på A song of ice and fire serien hur bra alla andra än tycker om den!! FÖr jag vet att det inte är min typ av böcker och att jag säkert kommer få tugga mig genom böckerna ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar den, älskar tv-serien och avgudar böckerna. Men känner man att det inte är ens typ av bok så ska du givetvis inte traggla dig igenom den, du hittar annan härlig läsning :)

   Radera
 4. Hosseinis andra har ju varit bra så "Bergen svarade" är jag också sugen på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade verkligen Flyga drake samt Tusen strålande solar. Denna är lite annorlunda men helt underbar ändå :)

   Radera
 5. Tyckte väldigt mycket om Himlens fånge! Har bara sett Game of Thrones på teve, så kanske är det dags att jag tar tag i läsningen av böckerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade Himlens fånge, sådan underbar bok. Kan verkligen rekommendera dig böckerna av George RR Martin, de är helt underbara. Jag älskar tv-serien och böckerna likaså.

   Radera
 6. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

  SvaraRadera
 7. Och bergen svarade har jag också läst och gillat :)

  SvaraRadera
 8. Inte läst någon i din trio, har en annan bok av Záfon som stått länge i bokhyllan.. Kanske dags att börja ta tag i hans böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh se till och läs Záfon, du kommer inte ångra dig. Det är en helt underbar författare, Vindens skugga är en av mina absoluta favoritböcker :)

   Radera
 9. Håller med, OMG! :) Är sugen Och bergen svarade, gillade de tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är fortfarande chockad. Slutet, jag säger bara slutet! :)

   Radera
 10. Instämmer i OMG om Martins tredje. Hysteriskt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är fortfarande i chock :) Ska snart kasta mig över bok 4.

   Radera
 11. Himlens fånga måste jag se till att läsa :) Med tanke på hur bråttom jag hade med att köpa den, känns det skamligt att den har fått stå så länge som den har gjort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh läs den, den är sååååå bra :) Det kan bli så ibland att andra böcker kommer mellan :)

   Radera
 12. Känner inte till någon av de böckerna, kul med nya tips!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.