tisdag 4 juni 2013

Rör mig inte av Tahereh Mafi


Titel: Rör mig inte
Författare: Tahereh Mafi
Förlag: B/Wahlströms - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-32-16049-3
Serie: Shatter Me #1 
Språk: Svenska
Antal sidor: 303
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.
 
Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.
Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.


~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har varit väldigt sugen på att läsa denna bok ett tag då jag både hört och läst så gott om den från andra bokbloggare.

Här läst lite här och var att boken ska vara en blandning av Twilight och X-men. Kan inte riktigt säga att jag håller med om Twilight jämförelsen. Om den påminner om X-men vet jag inte, jag har sett en X-men film och den gillade jag inte, det är inte min typ av film helt enkel.

Boken var riktigt bra, jag fastnade efter bara ett par sidor. Jag gillade hur Juliettes tankar står överstrykt och det hon säger i vanlig text. Det var absolut inget som jag störde mig på, det var lite udda i början men jag vande mig snabbt och gillade det verkligen. Jag gillade verkligen språket och skrivsättet i den här boken. Språket är vackert och originellt, boken är välskriven. Jag gillade handlingen i Rör mig inte. Den greppade tag i mig på en gång. Jag gillade den värld och miljö som Mafi har byggt upp.

Jag gillade verkligen Juliette, hennes känslor var känslosamma och fint beskrivet. Jag tyckte om hur man fick följa henne under bokens berättelse, jag gillar hur hon ju längre jag läste hur hon förändrades till att tro på sig själv.
Warner vet jag är en favorit hos många, men jag tyckte inte att han fick så jättemycket plats i denna bok, jag ser dock fram emot att läsa mer om honom i kommande bok.

Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa Rädda mig inte. Jag har den hemma och den kommer jag absolut att läsa så fort jag har hunnit med ett par recensionexemplar som ska recenserar till 17/6. Jag hoppas att den är minst lika bra då jag gillade denna väldigt mycket.

Betyg: 4 av 5.

4 kommentarer:

 1. Jag hade lite svårt för överstrykningarna i början, men vande mig snabbt och förstod varför det var så. Tycker boken är riktigt bra och ser fram emot att läsa nästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser också mycket fram emot att läsa nästa bok i serien.

   Radera
 2. Jag älskade det här boken så mycket att det inte är sant! Tycker dem borde göra en film om boken också! Så sjukt bra! Har inte lästa del 2 Rädda mig inte än eller del 3 Sätt mig i brand, men så fort jag får tag på dem så kommer jag läsa dem! Rekommenderar den här boken stort till alla! Speciellt till dem som gillar böcker som handlar om romantik och lite action! 10 av 10 från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också väldigt mycket om denna. Jag har beställt hem sista delen Sätt mig i brand, ser fram emot att läsa den och avsluta denna serie. Hoppas du snart läser del 2 och 3 :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.