måndag 27 maj 2013

Wuthering heights av Emily Brontë


Titel: Wuthering Heights
Författare: Emily Brontë
Förlag: TransAtlantic Press
ISBN: 978-1-908533-03-6
Språk: Engelska
Antal sidor: 362
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

(Denna bok ingår i min klassikerutmaning

******************************************************************************************************************
Handling: Wuthering Heights is a wild, passionate story of the intense and almost demonic love between Catherine Earnshaw and Heathcliff, a foundling adopted by Catherine's father. 
After Mr Earnshaw's death, Heathcliff is bullied and humiliated by Catherine's brother Hindley and wrongly believing that his love for Catherine is not reciprocated, leaves Wuthering Heights, only to return years later as a wealthy and polished man. He proceeds to exact a terrible revenge for his former miseries. 
The action of the story is chaotic and unremittingly violent, but the accomplished handling of a complex structure, the evocative descriptions of the lonely moorland setting and the poetic grandeur of vision combine to make this unique novel a masterpiece of English literature.
 ~Adlibris.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Och så var det då dags för en bok som jag gick in med goda förhoppningar, höga förväntningar, för höga helt enkelt då flera jag känner har talat så gott om denna.
Ja då kan jag tala om att jag minsann blev besviken på boken, den levde inte upp till mina förväntningar. Jag gillade inte denna bok överhuvudtaget. Eller det kanske var lite väl hårt. Det var inte så att jag avskydde den. Men jag fann den extremt tråkig och långdragen.

Det var för många karaktärer att hålla reda på, det gjorde mig bara förvirrad och jag orkade till slut inte hålla reda på vem som var vem, vem som gjorde vad.

Jag förstår ändå till varför denna har blivit en klassiker, visst har den blivit det av en anledning. Berättarstilen var bra, den är ju lite gammaldags men det var ändå vackert.

Men tyvärr så var den inte en hit hos mig, det är inte en bok jag kommer att komma ihåg om någon månad mer än att jag fann den tråkig. Men den har ett fint omslag.

Betyg: 2 av 5

2 kommentarer:

  1. Lyssnade på denna som ljudbok för inte så länge sedan. Tyckte jättemycket om den. Massor jag hade glömt som hände. Kanske en sådan bok där ljudbok är att föredra? Men å andra sidan kan vi ju inte alla gilla allt, vad tråkigt det skulle vara :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som du säger alla kan inte gilla allt :) Denna föll mig tyvärr inte i smaken.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.