onsdag 13 mars 2013

The Fault in Our Stars av John Green

Titel: The fault in our stars
Författare: John Green
Språk: Engelska
Antal sidor: 313
**************************************************************************************************************************
Handling: Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten.

Insightful, bold, irreverent, and raw, The Fault in Our Stars is award-winning author John Green's most ambitious and heartbreaking work yet, brilliantly exploring the funny, thrilling, and tragic business of being alive and in love.

~Goodreads.com

Jag tycker: Då har även jag äntligen läst denna hyllade bok. Jag ska erkänna jag var helt livrädd för att läsa denna bok. Den har blivit så hyllad, så jag var rädd att jag skulle bli besviken och inte alls gilla den. Men så fel jag hade, så fel. Underbara bok. Underbara bok.

Trots att detta är en helt fantastisk bok så tyckte jag att den var jobbig att läsa emellanåt. Det för att jag kunde relatera lite till den. Inte för att bli för personlig i detta inlägg så kan jag relatera till dessa sjukhusbesök då jag själv är patient på Karolinska sjukhuset. För att förtydliga så har jag inte cancer utan jag lider av annat som gör att jag behöver gå hos KS ganska ofta. Trots att jag nu är härdad till nålar, sprutor, sjukhus, läkare osv så är det ändå med en klump i magen som jag läser denna bok.

Jag blev helt kär i både Augustus och Hazel. Det var som en frisk fläkt hur de kunde skämta om sina sjukdomar. Saker som de säger till varandra är verkligen jätteroliga, jag skrattade rätt ut ett par gånger åt saker som de sa till varandra. Jag gillade egentligen nästan alla karaktärer, Hazels föräldrar, Augustus föräldrar, Isac.
  
Detta är den första boken skriven av John Green som jag läser. Jag tycker om språket som han använder i denna bok. Det var lättläst och inget invecklat svammel eller utdraget babbel. Jag kommer definitivt att läsa hans andra böcker.

Jag fick tårar i ögonen både här och där, boken lämnade mig med en massa känslor både bra och dåliga. The fault in our stars är en så himla fin bok och jag tyckte väldigt mycket om den. Jag rekommenderar den verkligen till alla. Givetvis ger jag denna bok 5 av 5 i betyg.

1 kommentar:

  1. Jaa visst var den bra även om man var nervös för att den var så hyllad av alla!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.