fredag 8 november 2019

Små eldar överallt av Celeste Ng

Titel: Små eldar överallt
Författare: Celeste Ng
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-988-6
Original titel: Little fires everywhere 
Antal sidor: 362
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: "Det var vad alla människor i Shaker Heights talade om den sommaren - om hur Isabelle, den yngsta av barnen Richardson, till slut hade fått en knäpp och bränt ner deras hus."

Handling: Hur kunde allt gå så snett ii en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom dem. 

Kommentar: Efter all hype och alla hyllningar hade jag väldigt höga förväntningar på den här boken. Tyvärr blev jag inte lika golvad av den och känner mig nästan lite blåst på konfekten. Jag tyckte nästan att den var rejält tråkig i början, mot slutet ryckte den upp sig en hel del.
Det är en bok som väcker många tankar och frågor. Även om den inte föll mig i smaken så är det en perfekt bok som bokcirkelbok. Det finns en hel del saker att prata om och diskutera, i slutet av boken finns förslag på bokcirkelfrågor att diskutera kring.
"Små eldar överallt" handlar om två olika familjer vars liv flätas samman och påverkar varandra. Det är en bok om hemligheter, vänskap och moderskärlek, karaktärerna är trovärdiga.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.