lördag 7 september 2019

Ett delat mysterium av Sophie Hannah

Titel: Ett delat mysterium
Författare: Sophie Hannah
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8874-515-6
Original titel: The mystery of three quarters 
Antal sidor: 362
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bookmark Förlag, stort tack!

Första meningen: Hercule Poirot log för sig själv när hans chaufför stannade bilen med tillfredställande symmetri. 

Handling: När Hercule Poirot återvänder hem efter lunch en dag finner han en arg kvinna utanför hans ytterdörr. Hon kräver att få veta varför han skickat henne ett brev som anklagar henne för mordet på Barnabas Pandy. En man som hon inte känner eller någonsin har träffat. 

Poirot har själv aldrig hört talas om Barnabas Pandy och har inte anklagat någon för mord. Gripen av händelsen går han in, bara gör att finna att han har ännu en besökare som väntar på honom. Det visar sig vara en man som påstår sig ha fått ett brev från Poirot den morgonen som anklagar honom för mordet på Barnabas Pandy. 

Kommentar: Nu läser jag verkligen den här serien i fel ordning. Och jag som är så noga med att läsa serier i ordning vet inte hur det blev så här, nåja. Detta är alltså första boken jag läser av Sophie Hannah. Av de få Agatha Christie böcker jag läst så känns det som att Sophie Hannah förvaltar Christies arv mycket väl. Som vanligt underhållande, spännande med humor när Poirot ska lista ut vem som skickat alla dessa brev. Lite trög i starten kände jag men den tog sig.  

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.