tisdag 30 oktober 2018

Kommande böcker: November 2018

Kommande böcker i november som jag är sugen att läsa. Endast 4 böcker?! Jag brukar hitta fler än detta. 


Madonna i päls av Sabahattin Ali
Utgivningsdatum: 2018-11-09
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Tjugotalets Berlin är en metropol som sprakar av liv, en stad präglad av banbrytande konst, politisk muller och sjaskiga kabaréer. En ung turkisk man, Raif kommer till den tyska huvudstaden för att gå i lära och så småningom kunna ta över faderns tvålfabrik hemma i Turkiet. Men Raif är en känslig drömmare, och mer intresserad av litteraturen och konsten än av att lära sig ett yrke. På ett galleri får han syn på en tavla, ett självporträtt av en kvinna som han inte kan sluta tänka på. När han väl lära känna konstnären, den viljestarka, självständiga Maria, är det ett möte från vilket det inte finns någon återvändo. 

Kommentar: Den här boken har jag faktiskt redan läst. Var på bokcirkel hos Albert Bonniers Förlag där vi pratade om denna bok. Vi fick hem den innan så vi kunde läsa den. Recension kommer på den, men kan säga att det verkligen är en bok jag rekommenderar. 
**************************************************************************************************************************
Dvalan av Camilla Grebe
Utgivningsdatum: 2018-11-01
Serie: Flickorna och mörkret #3
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son. 

Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma, den frireligiösa Pernilla, handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv. 

Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas. Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne som är bosatt i Ormberg. 

Kommentar: Har endast läst en bok av denna författare och varit sugen på mer. Jag har läst Dirigenten från St Petersburg som jag verkligen gillade. Denna serie har jag velat läsa länge men än har det inte blivit av. 
************************************************************************************************************************
De aderton av Anton Berg
Utgivningsdatum: 2018-11-06
Förlag: Bookmark Förlag

Handling: Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskning inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka. 


Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än idag, på de högsta poster. Och dess medlemmar är beredda att till och med mörda en minister för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut. 

Kommentar: Verkar som en bok i min smak. 
************************************************************************************************************************

Ristad hud av Ashley Dyer
Utgivningsdatum: 2018-11-07
Serie: Lake & Carver #1
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Handling: I månader har poliskommissarie Greg Carver jagat en gäckande seriemördare. En mördare som tillfångatar sina offer och ägnar veckor åt att tatuera varje centimeter av deras kroppar. Tills de blivit ett konstverk att visa upp för världen.


Utredningen verkar ha gått i stå när Greg Carver en sen kväll brutalt skjuts ner i sitt hem. Hans kollega Ruth Lake är först på plats, men istället för att begära förstärkning så städar hon snabbt undan alla spår efter mördaren. Vad är det hon försöker att dölja och vem är mördaren? Och är Greg verkligen död?

Kommentar: Detta låter verkligen som en bok i min smak. 
***************************************************************************************************************************

2 kommentarer:

  1. Jag fattar inte vad som har hänt, visst brukar det vara många boksläpp i november. Då är det ju julklappsdags.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur det är ju julklappsdags :) fattar ingenting vad som händer november månad när det kommer till bokfronten :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.