måndag 29 oktober 2018

Film: Deadpool 2

Titel: Deadpool 2
Originaltitel: Deadpool 2 
Premiär: 15 Maj 2018 (Sverige) 
Längd: 1 h 59 min 
Skådespelare: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, Karan Soni
Genre: Action ┃Adventure ┃Comedy
Betyg på IMDb: 7,9
Länk till IMDb

Handling: "När en supersoldat anländer på ett mordiskt uppdrag tvingas Deadpool fundera över vänskap, familj och vad det egentligen innebär att vara hjälte. Samtidigt som han kickar 50 nyanser av röv. För att göra det rätta måste man ibland fajtas fullt."

Kommentarer: I lördags var syster över på lunch och filmmys. Vi såg äntligen Deadpool 2. Jag älskade första filmen så förväntningarna på denna va höga såklart. Det är ju inte ofta andra filmen direkt lever upp till förväntningarna. Och tyvärr var fallet även så här. Den var absolut inte dålig och jag gillade den men den första filmen var så mycket bättre. Jag kan egentligen inte sätta fingret på vad det var som gjorde att vi inte gillade uppföljaren lika mycket då den går i samma spår som ettan med alla sina sjuka skämt, actionscener, skurkar osv. Men det var något med denna som vi upplevde som något segare.

Deadpool drabbas av en personlig tragedi när frugan i början dör. Tacka att både syster och jag satt helt chockade. Han vill såklart inte leva i en värld utan henne, problemet är såklart att hans superkrafter förhindrar honom att dö. Han blir praktikant hos X-Men och som väntat skiter sig det totalt. Han skickas till ett mutantfängelse och det hela blir ju inte heller så lätt.

Precis som i ettan så är det humor på hög nivå, det sparas liksom inte på krutet på de brutala fight scener, referenser till andra filmer och skådisar. Det är fullt ös medvetslös mest hela tiden. Jag läste en recension av denna film där skribenten skrev att Deadpools superkraft måste vara att han snackar. Och det stämmer så bra, han snackar precis hela tiden och jag älskar det. Ryan Reynolds är född till att spela den här rollen. Man märker att han trivs som fisken i vattnet. Bill Skarsgård har en superliten roll och är med i någon minut eller mer sekunder, men kul.

Trots att denna inte riktigt levde upp till samma liga som första filmen är det en film jag absolut inte har tråkigt till, det är underhållande och en helt okej story.

5 kommentarer:

  1. Åh, var nästan rädd för att läsa vidare när jag såg rubriken, haha. Är ett inbitet Deadpool-fan. Lite lagom besatt sådär...
    Men jag kan nog hålla med mig om att 1an var bättre, men kan det bero på att man inte riktigt visste vad man hade att vänta sig? Det är väl det som är så svårt med uppföljare, att man redan har en massa förväntningar.
    Jag älskade dock 2an ändå, men 1an är svårslagen!
    Tror aldrig jag har skrattgråtit så mycket på bio förut som när jag såg första filmen (har även flera serier med Deadpool). Ryan Reynolds höjdes verkligen i mina ögon som skådis efter den här rollen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Precis håller med om att man inte riktigt visste vad man fick i 1:an. det är inte alltid lätt att följa upp en film som blivit succé, visst tyckte jag om denna men den slår verkligen inte ettan :) Ryan Reynolds är verkligen som skapt för denna roll, skrattar non stop åt allt han säger :)

      Radera
    2. Nej, så är det väl!

      Ryan Reynolds gillade jag ännu mer pga att det är tack vare honom som Deadpool ens blev film och att det är hans genuina humor i filmen, vilket jag inte hade en aning om! Blev väldigt förvånad faktiskt. Trodde inte att han var så kul!

      Har du sett honom i "The Hitman's bodyguard" med Samuel L Jackson? Om inte så kolla på den, sjukt rolig!

      Radera
    3. Jag har innan haft en hat-kärlek till Ryan R haha. Men efter Deadpool är det bara kärlek.
      Har ännu inte sett "The Hitmans bodyguard" har den här hemma och velat se den länge men än har det inte blivit av, men snart så. Verkar sjukt rolig.

      Radera
    4. Åh, då ska det bli kul att se vad du tycker om den filmen! Hoppas du får tid/ork till att kolla på den snart. Jag skrattade mig igenom hela filmen i princip (men nu ska jag inte hajpa upp den heller, för då lär du väl bli besviken istället... haha).

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.