måndag 3 september 2018

Film: X-Men 2

Titel: X-Men 2
Originaltitel: X-Men 2 
Premiär: 2 maj 2003 (Sverige) 
Längd: 2 h 14 min
Skådespelare: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Anna Paquin, Rebecca Romijn, Alan Cumming, Shawn Ashmore, Kelly Hu
Genre: Action ┃Adventure ┃Sci-Fi
Betyg på IMDb: 7,5
Länk till IMDb

Handling: "X-Men är mutanter som har fötts med fantastiska krafter, några kan förflytta föremål med bara tanken, andra kan döda med en blick. Deras uppgift är att skydda en värld som både fruktar och hatar dem. I detta äventyr måste Professor Xavier, Wolverine, Cyclops, Storm och de andra hjältarna samarbeta med deras ärkefiende Magneto och hans kumpaner för att bekämpa en ännu värre fiende."

Kommentarer: Nästa film att se i mitt Marvel maraton var X-Men 2. X-Men 2 tar vid där den första filmen slutade. Mutanterna fortsätter sin kamp för överlevnad i ett samhälle fullt av människor som är fördomsfull och inte kan acceptera dem. Wolverine som har varit bortrest och sökt sitt förflutna kommer tillbaka till Professor Xaviers skola, de slår sig ihop med Magneto som har lyckats ta sig ur fängelset för att stoppa den nya fienden Strykers planer med att utplåna dem.

Jag gillade verkligen ettan den här var lite si så där. Inte så att jag ogillade den men den var lite för långdragen för mig, den här hade inte behövt vara över två timmar.

I ettan introducerades en drös med karaktärer så det är skönt att i denna uppföljare redan ha "lärt känna" dem något. I denna behöver man inte den där historien där alla ska introduceras vilket är skönt att slippa utan man kan koncentrerar sig på själva storyn. Självklart introduceras ett par nya karaktärer, min favorit kom att bli Nightcrawler spelad av Alan Cumming, tog mig faktist ett tag att fatta att det var han. Wolverine är också fortfarande en favorit men jag måste säga att även Magneto är en favorit, Ian McKellen spelar ju honom så bra och jag vet inte det är något med karaktären som gör att jag gillar honom trots att han är "the bad guy".


2 kommentarer:

  1. Hade också ett X-men maraton för något år sedan. Svårt bara att bestämma hur man ska se filmerna. Kronologiskt eller efter utgivningsår? Och ingår bara X-men eller alla sidokaraktärer? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir så förvirrad av alla före-efter-innan-sidofilmer haha så jag ser dem efter utgivningsår helt enkelt :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.