måndag 30 april 2018

Kommande böcker: Maj 2018

Kommande böcker i maj som jag är sugen på att läsa. Sen när de ska hamna på tur och hinnas läsa är en annan sak :)

I fel sällskap av Viveca Sten. 
Serie: Morden i Sandhamn #9
Utgivningsdatum: 2018-05-14
Förlag: Forum

Handling: Nora Linde står inför sitt mest komplicerade fall. Ledaren för en av Stockholms största narkotikaligor anklagas för ekobrott eftersom det inte går att fälla honom för droghandel. Situationen blir snart hotfull. 

Den unga kvinnan Mina är på desperat flykt under sin man sedan han nästan har slagit ihjäl henne. Allt hon vill göra ör att skydda sin son, men hon är en nyckelperson i den kommande rättegången, om Nora kan förmå henne att vittna. 

Andreis Kovac bär på mörka minnen från krigets Bosnien som han lämnade som barn. Han är beredd att göra allt för att krossa sina fiender och få tillbaka sin hustru, Mina, och skyr inga medel för att få sin vilja igenom.

Människor i Minas närhet offras i Andreis krig och Thomas Andreasson dras in i fallet. Samtidigt som han kämpar med sitt sönderfallande äktenskap måste han se på när Nora tar allt större risker för att rädda Mina från undergång. 

Kommentar: Älskar verkligen den här serien och har sett så mycket fram emot en ny i den här serien.

***************************************************************************************************************************

Bara du av Nini Schulman
Utgivningsdatum: 2018-05-09
Förlag: Forum

Handling: Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen. 

Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är. 

Till slut hittar de varandra. Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof. 

Kommentar: Jag har länge velat läsa något av Nini Schulman men än har det inte blivit av. Hennes serie om Hagfors har jag varit på väg att köpa flera gånger men har inte gjort det, än. Kanske kan börja med denna nya då den inte är med i någon serie och verkar verkligen som en bok i min smak.

***************************************************************************************************************************

Allt är inte glömt av Wendy Walker
Utgivningsdatum: 2018-05-02
Förlag: Forum

Handling: I det välmående lilla samhället Fairview, Connecticut, känner alla varandra. De boende i staden chockas när 15-åriga Jenny Kramer en natt blir brutalt överfallen i samband med en fest. Kort därpå genomgår Jenny en kontroversiell behandling som ska få henne att glömma den traumatiska händelsen. Efteråt minns Jenny mycket riktigt ingenting. Men i takt med att de fysiska såren läker tränger de känslomässiga och kroppsliga minnena fram. 

Överfallet skapar också en djup spricka i Jennys familj. Fadern Tom, som hela tiden varit emot behandlingen, blir besatt av att hitta gärningsmannen. Hennes mor Charlotte å sin sida verkar mest intresserad av att sopa det hela under mattan, för att till varje pris undvika sprickor i familjens polerade fasad. 

Kommentar: När det står på förlagets hemsida att detta är en psykologisk thriller ja då är jag absolut intresserad.

***************************************************************************************************************************
Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan. 
Serie: Den lilla ön i havet #1
Utgivningsdatum: 2018-05-11
Förlag: Massolit

Handling: Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla har känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna. 

Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet. 

Plötsligt bor hon åter med sina bröder (alla högljudda bjässar tillsynes oförmögna till grundläggande hushållsarbete) och hennes pappa, det liv hon har kämpat så hårt för att komma bort ifrån. I ett försök att göra sin nygamla tillvaro på ön dräglig bestämmer hon sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. Problemet är bara att öborna hon ska övertyga inte har mycket till övers för Flora, som inte varit tillbaka på ön sedan hennes mamma gick bort. 

För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta freda med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly. 

Kommentar: Tycker om Jenny Colgans böcker om det lilla bagerier på strandpromenaden så en ny serie av henne blir kul att följa.

***************************************************************************************************************************
Sweet Lolita av Kicki Sehlstedt
Utgivningsdatum: 2018-05-30
Förlag: Piratförlaget

Handling: Det är en varm försommarvecka i Stockholm. Trettonåriga Matilda Karlsson söker kickar tillsammans med nyvunna vänner i en frånvarande vuxenvärld. Samtidigt hittas en kvinna död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Den döda kvinnan visar sig vara syster till journalisten och före detta utrikeskorrespondenten Aida Svantesson. 

I efterforskningarna efter systerns död får hon hjälp från oväntat håll, av den kända och frispråkiga kriminologprofessorn Kajan Berglund. Hon rör sig vant i såväl akademiska kretsar som i tv-världen och blir en viktig pusselbit i Aidas desperata sökande. 

Kommentarer: Detta är första delen i en planerad serie om journalisten Aida Svantesson och kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Verkar som en intressant bok.

***************************************************************************************************************************
Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson. 
Utgivningsdatum: 2018-05-03
Förlag: Printz publishing

Handling: Kontroll är viktig för Sofia. Hennes mål är att göra karriär som investment banker, att lyckas, att ha en snygg yta. Så när hon hittar den lilla sekelskiftestvåån på ÖStermalm, nära arbetet och favorit krogarna, är ingen gladare än hon. Dock behöver den verkligen renoveras. Arvid, hantverkaren som dyker upp, har till Sofias irritation bestämda åsikter om både det ena och det andra. Dessutom känns det på något märkligt vis som om han ser henne, på ett sätt som ingen annan i hennes liv gör, inte ens pojkvännen Oliver. 

När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i den polerade fasad hon visar upp mot omvärlden. Kan hon fortsätta att jobba dag och natt för sin otacksamma chef, ska hon verkligen svara ja när Oliver friar och är det naturligt att ständigt gå omkring med ett tryck över bröstkorgen? När Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra Arvid en tjänst får det oanande konsekvenser. 

***************************************************************************************************************************
De sista flickorna av Riley Sager. 
Utgivningsdatum: 2018-05-16
Förlag: Modernista
   
Handling: Först var de tre. Medierna kallar dem De sista flickorna - Quincy, Sam, Lisa den ökända gruppering som ingen vill ingå i. De är de ensamma överlevarna från tre separata massakrer, förenade av det trauma de gått igenom. 

Sen var de två. Men när Lisa dör under mystiska omständigheter och Sam dyker upp oanonnserad vid hennes dörr måste Quincy erkänna för sig själv att hon egentligen inte vet någonting alls om de två andra Sista flickorna. Kan hon lita på dem? Kan det sluta med att bara en av dem är kvar? Quincy vet bara en sak, det är hon som ståt på tur att bli nästa offer. 

Kommentar: Allt med denna bok skriker verkligen jag.

***************************************************************************************************************************
Syndabocken av Sofie Sarenbrant 
Serie: Emma Sköld #6
Utgivningsdatum: 2018-05-21
Förlag: Bookmark förlag

Handling: En inbrottsvåg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Allt pekar på ett villainbrott som har gått snett. 

Misstankarna riktas mot familjens städerska som hittade offret. På forumet Brommavännerna sprids hatiska fördomar om henne och utländska gästarbetare. Men när fler personer hittas döda tar Emma saken i egna händer, och fortsätter därmed sig själv och andra i livsfara. 

Kommentar: Äntligen en ny bok av Sofie Sarenbrant och om Emma Sköld, som jag längtat.

***************************************************************************************************************************

6 kommentarer:

 1. Jenny Colgans bok har jag förhandsbeställt! Så taggad på den!!!

  SvaraRadera
 2. Bara du blir min första bok av Ninni Schulman, ser fram emot att läsa den. Konstig nog har jag ännu inte läst någon av Jenny Colgans böcker, trots att jag väldigt gärna vill och dessutom har flera av dem i bokhyllan. Jag måste ta tag i det helt enkelt. Liten tvåa med potential ser jag också fram emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har heller inte läst något av Ninni Schulman än, måste verkligen göra det för hon känns verkligen som en författare i min smak. Jenny Colgan skriver härlig feelgood, passar perfekt att läsa nu i vår och sommaren.

   Radera
 3. Sommar på den lilla ön i havet har jag faktiskt förhandsbeställt! Älskar Colgans böcker! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klickade hem den igår :) Älskar också hennes böcker :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.