tisdag 30 maj 2017

Murder bag av Tony Parsons

Titel: Murder bag
Författare: Tony Parsons
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-391-1
Original titel: The murder bag
Serie: Max Wolfe #1
Språk: Svenska 
Antal sidor: 399
Finns hos: Adlibris / Bokus

************************************************************************************************************************************
Handling: Kriminalpolisen Max Wolfe är alla mördares mardröm en impulsiv, egensinnig och envis yrkesman. När två män brutalt mördas i Londons West End misstänker polisen att det är en seriemördare som härjar, och Wolfe sätts på fallet. Det första offret är en rik bankman som under många år bedragit sin hustru, medan det andra offret är en hemlös man. Till en början verkar mordoffren inte ha något gemensamt, men det visar sig att de båda männen tjugosju år tidigare gick i samma skola. Vad kan ha utlöst mördarens besinningslösa vrede, och varför är just de här männen utvalda? 

Mördarens metorder och offer diskuteras flitigt i sociala medier och det är ingen tvekan om att mördaren själv följer varje steg. När någon utger sig för att vara mördaren på internet tar spekulationerna verkligen fart, och Wolfe inser att både han själv och dottern Scout är i skottlinjen. 

Murder bag är första boken om kriminalinspektören Max Wolfe i London. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Tony Parsons fick sitt genombrott som författare 1999 med boken Mannen och pojken. Jag har inte läst hans tidigare böcker och jag var heller inte bekant med honom sedan innan. Vad jag förstått har han med Murder bag helt bytt genre, och skriver en helt annan bok än vad han tidigare gjort, detta kunde jag läsa mig till på google. Så jag har inte så mycket att jämföra med då detta är min som sagt första bok jag läser av denna författare. 

Det blev inte riktigt fullpott, varför vet jag egentligen inte men det var något som inte riktigt klickade trots att den på sina ställen var spännande. Den är otroligt välskriven, jag skulle faktiskt vilja gå så långt att säga att texten är mästerlig.   

Det som berörde mig mest var relationen som Max Wolfe har med sin dotter Scout, den är riktigt fin. Och jag gillar kriminalassistent Max Wolfe, det här är en huvudperson som är mer som "en vanlig" människa. Han har inget problem med alkohol eller droger, inget missbruksproblem. Och det är lite som en frisk fläkt att läsa, det är ju så ovanligt för att vara deckare. Max är ensamstående pappa som älskar sin dotter över allt annat och finns där för henne. Han är inte lika torr som jag finner Wiliam Wisting, där snackar vi torrboll. 

Nu blev inte detta en riktigt fullpott men jag har den andra delen i serien hemma så den kommer jag läsa. För jag vill trots allt lära känna Max mer och hoppas att nästa fall är intressantare. Dessa karaktärer kring den innersta kretsen av en av de mördade var alla helt enkelt för osympatiska för att jag skulle orka bry mig om dem. 

Betyg: 3 av 5. 

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den. 

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.