söndag 30 april 2017

Good girl: Ingenting är som du tror av Mary Kubica

Titel: Good girl: Ingenting är som du tror 
Författare: Mary Kubica
Förlag: Harper Collins Nordic
ISBN: 978-91-6409-927-3
Original titel: The good girl
Språk: Svenska
Antal sidor: 380
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Jag har förföljt henne de senaste dagarna. Jag vet var hon handlar sin mat, var hon lämnar in sin tvätt, var hon arbetar. Jag vet inte vad hon har för färg på ögonen eller hur de ser ut när hon blir rädd. Men det kommer jag göra. 

Som dotter till en framstående domare i Chicago har Mia Dennett ignorerat sin pappas förväntningar och blivit bildlärare på en skola för problembarn. En kväll går Mia till en bar för att träffa sin tillfälliga pojkvän, men när han inte dyker upp gör hon valet att gå hem med en främling. Till en början verkar Colin Thatcher vara ett säkert one night stand med sitt inställsamma sätt och sin torra humor. Colins jobb är att kidnappa Mia, som ett led i en invecklad utpressningshistoria, och att överlämna henne till sina uppdragsgivare. Men planen tar en oväntad vändning när Colin plötsligt bestämmer sig för att gömma Mia i en övergiven stuga mitt ute i ingenstans, på flykt från både polisen och de personer som anlitat honom. 

Mias mamma och kriminalkommissarie Gabe Hoffman gör allt de kan för att hitta dem. Men ingen hade kunnat förutspå den härva som slutligen får hela familjen Dennetts värld att ränna. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Good Girl är Mary Kubicas debutbok och jag har varit sugen på att läsa den ett tag och nu är det gjort. På omslaget kallas den och jämförs med en ny Gone Girl som är skriven av Gillian Flynn. Det är lite tröttsamt faktiskt när böcker och historier ska jämföras med andra författare, att man liksom ska rida på den vågen av en framgångsrik bok. Visst finns det en liten koppling, en försvunnen kvinna men där slutar faktiskt likheterna. Good girl var inte så bra som jag hade hoppats på att den skulle vara, den var medioker.

Kapitlen är uppdelade i de olika karaktärer, Mia, Mias mamma, poliskommissarien och kidnapparen Colin. De är även uppdelade i “innan” och “efter”. Jag är inte speciellt förtjust i någon av karaktärerna, ingen av dem känns vidare sympatisk, kanske Mia lite till en början men annars är de väldigt opersonliga.

Visst spänningen byggts upp hela tiden lite. Och titeln “Inget är som man tror”, verkligen inte och det var faktiskt inte svårt att lista ut i stort sett efter ett par kapitel, jag listade ut slutet och hur det hängde ihop väldigt snabbt eftersom titeln faktiskt i stort sett avslöjar det. Och det tar lång tid innan man kommer till det så kallade överraskande slutet eftersom tempot är rätt så långsamt och enformigt, jag hade helt enkelt högre förväntningar.

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Åh nej det här låter inte alls som en bok man vill lägga energi på :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var helt enkelt inte vad jag väntat mig. Och den var faktiskt en besvikelse :(

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.