tisdag 31 januari 2017

Midvinterblod av Mons Kallentoft

Titel: Midvinterblod
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-382-2 
Serie: Malin Fors #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 430
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltygad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har något gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia...
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har länge velat läsa den här serien om Malin Fors skriven av Mons Kallentoft och nu är den påbörjad. Jag hade nog lite för höga förväntningar för jag blev lite besviken. Det är ingen dålig bok men den levde inte upp till dess fulla potential.

Det bra miljö och personskildringar. Man kan nästan känna kylan ända in i ryggmärgen även om just kylan beskrivs onödigt många gånger. Jag gillade själva handlingen och kommer absolut att fortsätta på den här serien. Upplevde berättelsen lite seg emellanåt, halvvägs tog det fart även om jag inte är riktigt tillfredsställd med upplösningen.

Det som däremot drog ner betyget var inslaget med de döda som kommenterar händelser. Det passade inte mig och det blev riktigt tröttsamt. Det blev för rörigt och det var svårt ibland att hänga med vem tankar det var som beskrevs. En deckare ska inte skrivas som lyrik och poesi.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Måns Kallentoft:
Zack
Leon

8 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att böckerna har blivit bättre, men de dödas röster har blivit jobbigare :)

  SvaraRadera
 2. Det här är den enda i serien jag läst än, men jag har flera till så jag skall fortsätta så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer absolut att fortsätta på serien.

   Radera
 3. Är inte heller så förtjust i att de döda får egna röster, tycker inte att det tillför något :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tillförde verkligen ingenting :)

   Radera
 4. Jag har de första tre böckerna hemma men jag drar mig lite för att läsa dem. Just kanske för de där rösterna som jag har hört ska förstöra lite..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det här med rösterna var ingen höjdare för mig men kommer absolut att fortsätta med serien.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.