onsdag 25 januari 2017

Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg

Titel: Låna är silver, råna är guld
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-402-7
Serie: Pensionärsligan #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 336
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Märta, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta är tillbaka. De har lämnat livet på servicehemmet Diamanten bakom sig och befinner sig i Las Vegas.

Med utstuderad taktik, ett par löständer och varsin rullstol ska de överlista säkerhetssystemet på Casinot. De stulna pengarna ska mångdubblas, placeras i stöldfonden Grindslanten och göra livet bättre för gamla och sjuka. 

Men innan de vet ordet av det kriminella mc-gänget Bandangels fått ögonen på pensionärerna som nu har återvänt till hemlandet. De har köpt en grosshandlarvillan på Värmdö där de ska finputsa sin strategi. Kommer Märta och gänget lyckas med att supa ,c-killarna under bordet med hjortronlikör och kakor? Och hur klarar Krattan av att hantera en stalker? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Låna är silver, råna är guld är uppföljaren till “Kaffe med rån”, jag var inte helt frälst över den första boken i denna serie, tyckte det var en helt ok bok. Uppföljaren kände jag var riktigt ojämn.

Vi får återigen träffa Snillet, Krattan, Märtha och de andra i Pensionärsligan. De är lätta att tycka om och ta till sitt hjärta, författaren målar upp dem med stor värme. De bjuder på många härliga skratt och det är emellanåt underhållande. Det här är en bok att läsa för karaktärerna eftersom det är de som är bokens starka sida.

Trots att det är en mysig bok känner jag att den känns något upprepande. Berättelsen skiljer sig inte nämnvärt från Kaffe med rån. Det saknas något helt enkelt.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Catharina Ingelman-Sundberg:
Kaffe med rån

2 kommentarer:

  1. Har de hör två första böckerna, men har inte hunnit läst dem ännu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt ok serie, hoppas du gillar dem.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.