måndag 23 januari 2017

Film: Assassin´s Creed

Titel: Assassin´s Creed
Orginaltitel: Assassin´s Creed
Premiär: 11 januari 2016, Sverige
Längd: 1 h 55 min
Skådespelare: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling, Ariane Label
Genre: Action | Adventure | Fantasy
Betyg på IMDb: 6,4

Handling: Genom banbrytande teknik som låser upp Callum Lynchs genetiska minnen han får uppleva hans förfader Aguilars äventyr i 1400-talets Spanien. Callum upptäcker att han härstammar från ett mystiskt och hemligt sällskap, Assassinerna, och erhåller kunskap och förmågor för att ta sig an den grymma och kraftfulla Tempelherreorden i nutid.

Kommentarer: Jag har aldrig spelat spelet Assassin´s Creed, men jag kände till det och några av figurerna. Jag har ingen aning om filmens handling är hämtad från tv-spelet eller om det är en helt ny handling och filmen helt enkelt baserad på spelet.

Jag hade höga förväntningar på den här filmen efter att jag hade sett trailern en tusen gånger, älskade trailern och för att Michael Fassbender spelar huvudrollen. Sedan trillade recensionerna in och de var inte så jättepositiva och mina förväntningar sänktes något. Men man ska inte alltid lyssna på recensenterna, alla har så olika smak. Visst ska jag erkänna den är inget mästerverk men jag gillade den verkligen, mer än vad jag trodde att jag skulle göra. 

Handlingen utspelar sig i nutid och under 1400-talets Spanien. Döddömde Callum Lynch spelade av Michael Fassbender ska avrättas men förflyttas i hemlighet till en facilitet som drivs av Alan Rikkin spelad av Jeremy Irons och hans forskare till dotter spelad av Marion Cotillard. De har upptäckt att Callum är den enda återstående ättlingen till den legendariske assassinnen Aguilar de Nerha också spelad av Fassbender. Genom att placera Callum i en maskin kallad Animius kan de med hjälp av DNA-minnen förflytta honom bakåt i tiden och in i sin förfäders kropp. Man hoppas att han ska leda dem till “Edens äpple”, eftersom Tempelriddarna tror att de kan använda det för att skapa en värld utan fri vilja för att kunna hindra mänsklighetens våldsamma utveckling. Assassinerna, vill bevara den fria viljan. Allt låter liksom lite luddigt när det kommer till det äpplet. 

Filmen är även producerad av Michael Fassbender, han återförenas med regissören av Macbeth Justin Kurzel som regisserar denna film. Fassbander är alltid bra och likaså i denna, alla skådespelare övertygar i sina roller även om jag kände att Marion Cottilard hade kunnat göra det bättre. Svenske Matias Varela är med på ett litet hörn, han har inte en stor roll men det är alltid kul att se svenskar göra bra ifrån sig i stora Hollywood filmer. Filmens största svaghet är att vi inte riktigt kommer karaktärerna så nära då vi inte får veta så mycket om dem.  

De lite tråkigare delarna är när vi inte befinner oss i dåtid, 1400-talets Spanien. Det är inte dåligt men bara inte lika intressant. Jag älskade scenerna när de är i Spanien, actionscenerna är så himla snygga, det hoppas, springs, slåss med knivar, pilar. Trodde först att de var gjorda i CGI men allt är naturliga miljöer. Stort plus att all dialog är på spanska när de befinner sig där.

2 kommentarer:

  1. Tyckte också om scenerna i dåtid bäst. De har gjort filmen riktigt snyggt och man får samma känsla som i spelet(har inte spelat själv, men suttit och kikat när maken spelar). Det enda som jag tyckte var jobbigt med filmen var den enformiga musiken

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskade verkligen scenerna i dåtid, det var så häftigt gjorda och bra.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.