torsdag 22 december 2016

Trojanerna av Lova Lovén

Titel: Trojanerna
Författare: Lova Lovén
Förlag: Swedish Zombie
ISBN: 978-91-8818-525-9
Språk: Svenska
Antal sidor: 288
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Över 300 döda i massaker på högstadieskola i Malmö!

Så lyder rubriken i en lokal nyhetstidning, och händelsen är startskottet på en rad liknande katastrofer runtom i Malmö. I Sverige. I världen. 

Trojanerna är en berättelse ur tre kvinnors perspektiv, om relationer i en modern apokalyps, ett samhälle som smulas sönder av paranoia och en odefinierbar fiende som våra krisförberedelser inte kan skydda oss mot. En präst, en kommunikatör och en telefonoperatör på SOS Alarm...mot det smygande hot som är trojanerna. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Trojanerna är både en spännande och tankeväckande bok. Boken börjar med en massaker på en högstadieskola i Malmö, ingen vet varför 300 människor dör. Sedan följer en rad massaker runt om i Sverige men även i andra delar av världen utan att lämna något spår efter sig.

Vi får läsa berättelsen ur tre kvinnors perspektiv och upplevelser. Karolin som jobbar på SOS Alarm, kommunikatören Sofia som arbetar för Malmö stads kommun och prästen Liv, de är alla tre påverkade och inblandade på olika sätt. Alla tre känns trovärdiga, jag riktigt känner deras klaustrofobi över det som händer, de kommer riktigt nära en ¨på skinnet. Jag tänker många gånger hur i friden de vågar sig utanför hemmets trygga vrå med allt som sker och alla som dör runt omkring dem.

Jag blir lite förvirrad ibland, det är ett tidshopp på någon månad och det gjorde mig lite förvirrad. Men på det hela taget är det en bra berättelse med skrämmande inslag av verklighet och fiktion. Man vill veta hur det ska gå för alla inblandade så man fortsätter att läsa tills sista sidan är utläst.

Betyg: 3 av 5.

Denna bok var ett recensionsexemplar från Swedish Zombie, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.