tisdag 20 december 2016

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Titel: Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden 
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Massolit förlag
ISBN: 978-91-7679-249-0
Original titel: Christmas at the little beach street bakery
Serie: Little Beach Street Bakery #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 239 - Ebok
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det är snart jul i Mount Polbearne, det lilla ö-samhället strax utanför Cornwalls kust. 

När Polly inte är upptagen med att skapa läckerheter i det lilla bageriet på strandpromenaden myser hon med sin underbara pojkvän, Huckle. Hans honungsaffärer går dock inte så bra som de hoppats, kanske borde de lägga sina bröllopsplaner på is ett tag? Ingen problem för Polly, men Huckles barnlängtan blir inte lika lätt för henne att hantera. Det visar sig också att Pollys vän Kerensa undanhåller något. Något som riskerar att splittra vännerna. 

Men nu nalkas julen, en tid för familj, vänner och inte minst tid för julmarknaden, årets höjdpunkt. Men mitt i förberedelserna får Polly ett telefonsamtal som vänder upp och ner på allt. Hur ska  hon ens kunna tänka på julen när hennes eget liv är ett enda stort kaos?
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har sedan ett bra tag tillbaka Jenny Colgans bok “Det lilla bageriet vid strandpromenaden” hemma i bokhyllan. Jag är en person som måste läsa en serie i ordning men här var mitt första möte med Jenny Colgan med denna bok “Jul i det lilla bageriet vid strandpromenaden”, alltså den sista delen i den här lilla serien. Jag ska såklart läsa den första delen men att jag började med slutet i denna gör faktiskt ingenting. Man får fint återberättat vad som har hänt i föregångarna.

Det här är en mysig fin berättelse. Författaren skriver på ett lättsamt och humorist sätt. Och vi ska inte tala om vilken längtan jag får efter att baka när jag läser den. Det tog ett tag innan berättelsen tar riktigt fart även om det är mysigt fram till dess. Och då blir den även lite spännande. Det händer en del missförstånd på vägen såklart men givetvis slutar allt på ett lyckligt och fluffigt sätt, precis som det ska vara i en feel-good. Dock saknade jag den där ultimata jul känslan, jag hade föreställt mig lite mer av den så jag kände att den saknades.

Det är inte svårt att gilla super charmiga Polly och för att inte tala om hennes lunnefågel Neil. Nu ser jag fram emot att läsa första och andra delen i den här serien.

Betyg: 3 av 5.

Denna bok var ett recensionsexemplar från Massolit förlag, tack för den.

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.