måndag 7 november 2016

Film: Finding Dory

Titel: Hitta Doris
Orginaltitel: Finding Dory
Premiär: 26 augusti 2016, Sverige
Längd: 1 h 37 min
Skådespelare: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O´Neill, Kaitlin Olson, Hayden Rolence, Ty Burrell, Diane Keaton, Eugene Levy, Idris Elba, Dominic West
Genre: Animation | Adventure | Comedy 
Betyg på IMDb: 7,6

Handling: Filmen utspelar sig ett år efter Nemos äventyr, Doris beger sig iväg på en resa för att  återförenas med sin familj. Till hjälp har hon förstås både Nemo, hans pappa och hela akvariegänget. 

Kommentarer: Vem tyckte inte om Hitta Nemo när den kom 2003. Det var utan tvekan en av Pixars bästa filmer. Nu 13 år senare får vi återse de underbara karaktärerna från Hitta Nemo och givetvis blir vi introducerade för ett par nya karaktärer. 

Hitta Nemo var fantastisk, Hitta Doris är lite som att se samma film med en annan historia. Det har gått ett år sedan Doris träffade Nemo och Marvin som hon plötsligt minns att hon har en familj ute i stora havet som förmodligen letar efter henne. Så Doris ger sig ut för att leta upp sina föräldrar och givetvis försvinner, Marvin och Nemo ger sig ut för att leta upp Doris. Jakten leder dem till en stor akvarieanläggning där Doris får hjälp av bläckfisken Hank, Nemo och Marvin träffar andra vattenvarelser som hjälper dem. 

Animationen är fantastisk även om inte berättelsen överraskar så mycket, visst att det är nya miljöer men mycket känns igen från Hitta Nemo. Och karaktärerna är fortfarande lika fina som förra gången, riktigt härligt att få återse dem igen. Det är Ellens om gör Doris till just Doris, så det var ett fint återseende och filmen lyckas ändå underhålla mig. 

Hitta Doris bjuder ändå på många härliga skratt, äntligen får vi bekräftat att Doris verkligen kan prata “val-ska“, det är riktigt roligt. Vi får som sagt träffa nya karaktärer, sjölejonen är riktigt roliga men filmens stjärna är bläckfisken Hank. Överlaga är filmen underhållande och absolut värd att se, såväl som barn och vuxen. Med andra ord ett kärt återseende. 

4 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.