tisdag 11 oktober 2016

Står dig ingen åter av Anna Karolina

Titel: Står dig inten åter
Författare: Anna Karolina
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1306-983-8
Serie: Amanda Peller #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 352
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En kvinna mördar sin sjuåriga dotter och polisen hittar ingen annan förklaring än att hon var påverkad av det hallucinogena preparatet "badsalt", även känt som "kannibaldrogen" MDPV. När flera liknande mord sker i Stockholm blir det polisens högsta prioritet att komma åt den som levererar den livsfarliga drogen, maffialedaren Milorad Kraljevic. 

På eget bevåg nästlar sig den unga ambitiösa polisen Amanda in i kretsarna kring maffialedaren. Risken att bli avslöjad är stor. Och inte blir den mindre när Adnan dyker upp igen. De har haft ett hemligt kärleksförhållande, men han har under några år varit på flykt från rättvisan som misstänkt polismördare. Att han är far till hennes tvillingar har hon lyckats hålla hemligt tills nu. Men när ett av barnen blir kidnappat sätts allt på spel.

Samtidigt är ett nytt parti "badsalt" på väg in i landet och risken är hög att drogen skördar nya offer. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Står dig ingen åter är en fristående uppföljare till Stöld av babian. Jag gillade Anna Karolinas första bok, den här Står dig ingen åter är faktiskt snäppet bättre. Från första sidan är det blodigt, läskigt och brutalt.

Står dig ingen åter är en riktigt spännande bladvändare som går i ett högt tempo. Visst kan jag tycka att det är lite orealistiskt ibland och lite spretigt men inget jag störs av. Det är så pass spännande och välskrivet. Anna Karolina använder sig av skickliga cliffhangers till sina kapitel.

Jag tycker om karaktärerna i boken, speciellt Amanda. Ibland lyckas hon irritera mig men mest tycker jag om henne. Hon är riktigt tuff, smart och självständig. Man kan säga att hon tar lagen i egna händer, sen om det är så smart är en annan sak. Men visst när det handlar om sina barns säkerhet tänker man nog inte klart alltid utan tar till det extrema.
I Stöld av babian tycker jag Adnan var lite väl dum, men hans karaktär växer i Står dig ingen åter och jag faller tyckte för honom.

Det ska bli väldigt spännande att se hur det ska gå för tvillingarna, Amanda och Adnan i nästa bok som har kommit ut, måste skaffa den.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Anna Karolina:
Stöld av babian

6 kommentarer:

 1. Verkar som att det är väldigt mycket som händer i den i alla fall, om man ska utgå ifrån beskrivningen. En miljon grejer på samma gång. hehe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det fast inte på ett rörigt sätt :)

   Radera
 2. Måste läsa denna snart! Var väldigt förtjust i den första delen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bättre än den första boken :)

   Radera
 3. Den är alltså lika bra som första boken :) Ska läsa denna så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja då, faktiskt bättre än första :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.