måndag 17 oktober 2016

Film: The Bourne Supremacy

Titel: The Bourne Supremacy
Premiär: 17 september 2004
Längd: 1 h 48 min
Skådespelare: Matt Damon, Franka Potente, Brian Cox, Julia Stiles, Karl Urban, Joan Allen
Genre: Action | Mystery | Thriller 
Betyg på IMDb: 7,8

Handling: När en CIA operation för att köpa hemligstämplade ryska dokument avslöjas en rivaliserande agent, som sedan dyker upp i den lugna kuststaden där Bourne och Marie har levt under tagna namn, bryter de upp från sina liv där och sticker. Bourne har svurit på att hämnas om någon från hans tidigare liv försöker kontakta honom tvingas än en gång ta upp sitt gamla liv som utbildad lönnmördare för att överleva. 

Kommentarer: The Bourne Supremacy fortsätter där The Bourne Ultimatum slutade. Jason och Marie är på flykt ute i världen, de har bosatt sig i Goa. Men givetvis får de inte vara ifred. Bourne har fortfarande minnesförlust över sitt tidigare liv som mördare/agent åt CIA. Och givetvis finns det människor som är livrädda för att han ska börja minnas, han måste förgöras en gång för alla. 

Så han ger sig ut för att ta reda på sanningen och försöka rätta till misstag ur det förflutna. Det kom inte som en chock att Marie blir dödad ca 10 minuter in i filmen, och för att vara ärlig är det inget jag blir upprörd över, kände att hon inte skulle tillföra så mycket till den här filmen. Skönt att slippa kärlekstjafset utan mer koncentrera sig på actiondelen. Bourne utan något mer att förlora bestämmer sig för att ta reda på sanningen en gång för alla och att hämnad den organisation en gång för alla.  

Jag har väl inte varit något större Matt Damon fan. Har tyckt att han är helt ok som skådis men han är född att spela Bourne. Han gör det riktigt bra. Övriga skådespelare gör det riktigt bra de med. 

Det här är en spännande och smart actionthriller. Det som jag dock stör mig på är att det ibland är lite svårt att hänga med i handlingen och att regissören envisas med att filma lite väl skakigt, suddigt och hackigt i actionsekvenserna. Det blir liksom för jobbigt att titta på efter ett tag. Men annars så är detta en bra uppföljare som lyckas hålla mig underhållen. 

2 kommentarer:

  1. Gillar verkligen alla Bourne-filmerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser verkligen fram emot att se resterande.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.