måndag 15 augusti 2016

Film: Suicide Squad

Titel: Suicide Squad
Premiär: 3 augusti 2016
Längd: 2 h 3 min
Skådespelare: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman, Cara Delavingne, Jai Courtney, Jay Hernandez, Karen Fukuhara, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Scott Eastwood 
Genre: Action | Adventure | Comedy 
Betyg på IMDb: 6,9
Länk till IMDb

Handling: Samla ett gäng fängslade superskurkar och förse dem med de kraftfullaste vapen regeringen kan uppbringa. Skicka sedan iväg dem på uppdrag att besegra en fiende som sägs vara oövervinnlig. Underrättelseofficeren Amanda Waller har bestämt att enda läsningen är en grupp av omaka och förkastliga individer utan något att förlora är det enda som gäller. Gruppen inser dock snart att de inte blivit utvalda för att lyckas utan för att få skulden när de misslyckas. Ska Suicide Squad bestämma sig för att dö när de försöker lösa uppgiften eller är det var man för sig som gäller?

Kommentarer: DC kämpar och kämpar för att hinna ifatt Marvel. När Suicide Squad började marknadsföras har förväntningarna varit skyhöga. När den hade premiär för ett par veckor sedan var recensenterna inte nådiga kan man säga. Antigen älskar man den här filmen eller hatar man den tror jag. Själv tyckte jag väldigt mycket om den, visst kände jag att den är lite väl rörig emellanåt och stundvis även tråkig men jag gillade verkligen det jag såg. Såg den med min syster och hon älskade den nog mer än jag. Jag har ännu inte sett Batman vs Superman, så jag fattade inte alla referenser till den filmen om Superman, men det gjorde inget. 

När jag först såg bilder på Jared Leto som Jokern tänkte jag vad-i-helvete rent ut sagt. Trots att jag verkligen tycker om Jared Leto, jag menar vem var inte kär i Jordan Catalano (Mitt så kallade liv, minns ni), jag var ruskigt kär i både Jordan och Jared. Den kärlek för Jared har hållit i sig sedan dess kan jag tala om. Vad dricker den karln för att se så bra ut för att vara 44 år! Jag började direkt tänka på Heath Ledgers fantastiska tolkning av Jokern, tänkte att inte kan man slå den tolkningen, det finns inte på världskartan. När väl Jared dyker upp i denna film pustar jag ut och inser att hans tolkning av Jokern är ljusår ifrån Ledgers, tack och lov, det är helt två olika Jokrar vi får se. Jareds tolkning av Jokern är makalös, alla scener han var med i var riktigt bra. Döm min förvåning när jag inser att hans roll är undanskuffad till knappt en biroll. Marknadsföringen av den här filmen får Jokern att framstå som att han har en stor betydande roll. Många av hans scener klipptes bort, stort misstag tycker jag och det var så snopet kan jag meddela. Jareds Joker förtjänar helt enkelt att få vara med mer. Jag hoppas verkligen det blir en film om Harley Quinn och att Jared får återvända till denna roll och visa vad han är kapabel till för man vill se mer av denna Joker, han är en fantastisk skådespelare. 

En annan suverän karaktär som det pratas väldigt mycket om är såklart Margot Robbies gestaltning av Harley Quinn. Hon är suverän som Harley. Jag skulle vilja säga att hon i stort sett stjäl varenda scen hon är med i, hon har de bästa replikerna som hon levererar med en dos humor. Hon var en gång en psykolog som blev kär i Jokern, eftersom tyvärr de flesta scener med Jokern klipptes bort får vi inte riktigt förklarat hur det gick till, de korta flashbacks räcker helt enkelt inte. 

Joel Kinnaman gör en stabil insats som Rick Flag och den som ska hålla i ordning på dessa dårar. Viola Davis bör nämnas hon är så himla grym som den iskalla och stentuffa agenten. Även Will Smith är som alltid toppen. Jag har nog dömt Cara Delavingne på förhand men hon är inte så dålig även om hennes häxa Enchantress kör någon typ av magdans a la Shakira som jag inte förstår mig på. 

Nä jag måste åter igen säga att jag verkligen gillade den här filmen, över förväntningarna med tanke på hur dåliga recensioner den fått. Man ska helt enkelt inte alltid ta till sig det recensenter tycker, utan bilda sig en egen uppfattning. 

4 kommentarer:

  1. Jag såg trailern för ett tag sen,och då blev jag intresserad av den. Fick lite "Deadpool"-känsla över den och kände mig nyfiken. Men när jag sen såg recensionerna på den har jag blivit mer tveksam. Kanske borde testa att se trots allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men du har rätt det är lite Deadpool känsla över den. Alla har vi ju olika smak. Jag kan tycka att man inte ska lyssna så mycket på recensenter utan bilda sig en egen uppfattning. Både jag och min syster tyckte om den mycket.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.