lördag 16 juli 2016

Poppy Pym & Faraos förbannelse av Laura Wood

Titel: Poppy Pym & Faraos förbannelse
Författare: Laura Wood
Förlag: Modernista
ISBN: 978-91-7645-917-1
Original titel: Poppy Pym and the Pharao´s curse
Serie: Poppy Pym #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 320
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Poppy Pym var bara ett spädbarn när hon övergavs av sina föräldrar och lämnades till en kringresande cirkus. Som tur är fick hon en underbar uppväxt på cirkusen, omgiven av akrobater, trapetskonstnärer, jonglörer och den karismatiska föreståndarinnan Madame Pym. 

Men när hon fyller elva år bestämmer hennes cirkusfamilj att det är dags för Poppy att få en mer traditionell utbildning och skickar henne till den tjusiga internatskolan Saint Smithen´s. Förs trivs hon inte alls. Skolan är raka motsatsen till den härliga tillvaron på cirkusen. 

Men så blir en antik egyptisk ädelsten stulen och det börjar hända saker på skolan...Mystiska saker. Otäcka saker! Poppy kallar samman hela sin cirkusfamilj för att tillsammans med dem leta rätt på ädelstenen och få slut på farligheterna. Men kommer de att hinna? Eller kommer de alla att drabbas av Faraos förbannelse? 
Poppy Pym & Faraos förbannelse är första delen i den spännande och skruvade serien om Poppy Pym. 
~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag är kanske inte i rätt målgrupp för den här boken men det gör faktiskt inte för ibland behöver man läsa något annat än deckare, och ibland behöver man något lättsmällt och lättläst. Det var precis vad det här var och precis vad jag behövde.

Det här var en väldigt trevlig bekantskap, jag älskade Poppy och hennes okonventionella familj. Jag älskar gemenskapen de har på cirkusen, det är väldigt kärleksfullt och roligt. Jag gillade verkligen den här cirkusfamiljen, det är de som gör att boken blir väldigt underhållande.  Det är fart och fläkt med en del humor, Poppy är en karaktär man lätt tar till sitt hjärta.

Omslagen säger att detta är den nya Harry Potter. Jag är inte beredd att hålla med trots att jag verkligen tyckte om den här boken. Harry Potter står i en liga för sig, det finns inget som kommer kunna mäta sig med Harry Potter. Visst finns en liten likhet med HP, internatskola, det är fyra elevhem och det både dras ifrån och ges ut poäng, i slutet av läsåret vinner ett elevhem. Visst känner vi igen det.

Men det är en gullig och rolig berättelse, jag gillade boken och ser fram emot att möta Poppy och hennes underbara cirkusfamilj igen. 


Betyg: 4 av 5.

Denna bok var ett recensionsexemplar från Modernista, tack för den.

2 kommentarer:

  1. Den är högt upp i TBRhögen, hoppas jag kommer gilla den, och inte bli irriterad på HPliknelsen :) tycker omslaget är jättefint också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh du måste läsa den, riktigt gullig bok :) omslaget är verkligen magiskt :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.