måndag 18 juli 2016

Film: Allegiant

Titel: Allegiant
Premiär: 9 mars 2016
Längd: 2 h
Skådespelare: Shailene Woodley, Theo James, naomi Watts, Bill Skarsgård, Jeff Daniels, Ansel Elgort, Miles Teller, Ocatvia Spencer, Zoe Kravitz, Maggie Q, Daniel Dae Kim
Genre: Action | Adventure | Mystery
Betyg på IMDb: 5,8

Handling: I den tredje filmen i Divergent-serien Allegaint tar sig Tris och Four in i en helt ny värld, långt farligare än något de tidigare upplevt. Efter de omvälvande insikterna i Insurgent, måste nu Tris fly tillsammans med Four och ta sig bortom den höga mur som omringar Chicago. För första gången någonsin, måste de lämna den enda stad och den enda familj de någonsin har känt. Väl ute, är gamla kunskaper snabbt meningslösa i ljuset av chockerande nya sanningar. Tris och Four måste snabbt bestämma sig för vilka de kan lita på då ett uppror innanför muren blossar upp och hotar hela mänskligheten. För att överleva, måste Tris göra omöjliga val som handlar om mod, lojalitet, uppoffringar och kärlek. 

Kommentarer: Allegiant börjar precis där Insurgent slutade. Muren som omsluter Chicago står fortande, Evelyns vakter gör att för att hålla stadens invånare avskuren från omvärlden. Givetvis lyckas Tris och Four ta sig över muren, med sig har de Christina samt som alltid opålitliga Peter. Utanför murarna kan ni säkert gissa att det inte var vad de hade föreställt sig. Evelyn börjar mer och mer att likna Jeanine, hon visar sig vara lika maktgalen hon med. 

Jag tyckte att den första filmen Divergent hade något och att den var rätt bra, inget mästerverk men en helt ok film. Insurgent var helt ok, inget mästerverk men helt ok. Allegiant är betydligt mycket sämre. Det här är bara så himla rörigt och jag tror att den endast tilltalar de mest hängivna fansen av böckerna, Allegiant var även den jag minst gillade när det kom till böckerna. 

Jag blev uttråkad och de här två timmarna kändes som dubbelt så långa. Dialogen är usel rent ut sagt. Shailene Woodley var bra i första filmen, ok i andra i denna går hon på sparlåga det är som att även hon vill att detta ska ta slut så fort som möjligt. Theo James är en urusel skådespelare sedan första filmen, han tråkar ut mig av dess like. 

Och trodde man att Allegiant var sista filmen i denna serie så trodde man såklart fel. Jajamensan det kommer en fjärde film för som vanligt ska Hollywood göra två filmer av sista boken. Så vi ska dra ut på denna tågolycka så mycket som möjligt, allt för att håva in så mycket pengar som möjligt. 

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte faktiskt att Allegiant var bättre än Insurgent. Tänk vad olika smaken kan vara.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.