torsdag 12 maj 2016

Lejontämjaren av Camilla Läckberg

Titel: Lejontämjaren 
Författare: Camilla Läckberg
Förlag: Forum Tusen tack för vinsten
ISBN: 978-91-3714-468-9
Serie: Fjällbacka #9
Språk: Svenska
Antal sidor: 352
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde. 

Samtidigt håller Erika Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erika känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag vann den här boken för länge sedan på Forums instagram. Jag hade ju ett par i serien att läsa, för när jag vann den hade jag endast läst första boken i Läckbergs serie om Fjällbacka.

Det här är en som vanligt Läckberg bok, den följer de vanliga mönster fast med ett nytt fall. Vi får ett fall som utspelar sig i dåtid och ett i nutid och som vanligt får vi följa Fjällbackapolisen med Patrick i spetsen samt Erikas arbete med en ny bok. Och som vanligt syr hon ihop alla trådar i slutet. Jag hör till en av de som gillar hennes böcker, även om någon har varit lite sisådär i mitt tyckte. Och jag har alltid tyckt att hon får lite väl mycket oförtjänt skit av andra läsare och författare.

Det här är nog den boken i serien som jag tyckte minst om, kände att det inte var hennes bästa. Den är inte dålig men jag kände inte alls samma sak för den som jag har gjort för vissa andra i serien. Lejontämjaren tyckte jag vad mörkare, råare och brutalare än de föregående. Eftersom jag läser väldigt mycket deckare var det inga problem för mig, det var bar lite oväntat av Läckberg fast på ett bra sätt. I början kände jag att boken var lite seg och trögstartad.

Slutet drog även ner betyget. Det blev lite väl rörigt mot slutet. Kändes inte heller som ett så trovärdigt slut heller. Jag gissade ganska tidigt om vad som hade hänt och vem den skyldige var, även om jag kanske inte var helt hundra på personen.

Det var i förra boken som jag började störa mig rejält på Erika, ja det tog mig hela 8 böcker. Men nu känner jag att jag tröttnat på hennes och Patriks liv och allt småbarnstjafs och trams fram och tillbaka. För att inte säga hur less jag är på hennes syster Anna. Och hur är det möjligt att hon får fortsätta lägga näsan i blöt i vartenda fall?! Hur är det möjligt att det inte är tjänstefel av Patrik och de övriga?! Hur är det möjligt att det alltid är hon som lyckas hitta ledtrådarna?!

Nej vet ni vad. Jag tycker nog det är dags för Läckberg att avsluta denna serie och påbörja en annan serie eller skriva fristående böcker.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Camilla Läckberg:
Isprinsessan 
Predikanten
Stenhuggaren
Olycksfågeln
Tyskungen
Sjöjungfrun
Fyrvaktaren
Änglamakerskan

5 kommentarer:

 1. Tänkte läsa denna i juni. I övrigt håller jag med om allt du skriver ;)

  SvaraRadera
 2. Tyckte också att denna var ganska mörk. Känner nog att jag börjar bli lite mätt på denna serie. Detta omslag har jag inte sett tidigare. Tyckte väl inte att det var jättesnyggt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den ganska mörk. Jag känner faktiskt samma sak att jag är lite mätt på denna serie. Detta var ett specialomslag som fanns i ett antal upplagor om jag minns rätt :)

   Radera
 3. Jag går lite mot strömmen här, tycker att denna är en av de bättre i serien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska inte vara rädd att gå mot strömmen :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.