lördag 14 maj 2016

Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant

Titel: Avdelning 73
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Massolit pocket
ISBN: 978-91-7691-004-7
Serie: Emma Sköld #4
Språk: Svenska
Antal sidor: 365
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: När kriminalinspektör Emma Sköld vaknar upp på sjukhuset har hon ingen aning om vad som hänt. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter med sambon Kristoffer och åkte till stallet. Emma får reda på att hon har varit med om en ridolycka, att hon har legat i koma i fem månader. Läkarna kan inte lova att hon någonsin kommer kunna gå igen.

Under Emmas frånvaro har Kristoffers före detta flickvän klivit in i rollen som ny mamma, en uppgift hon absolut inte vill lämna ifrån sig. För att hålla ett vakande öga på Emma har hon tagit jobb på sjukhuset. Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära. 

Emma har en känsla av att något inte stämmer, och försöker febrilt tvinga fram minnen av olyckan. Hon blir allt mer övertygad om att ett brott har begåtts och ber sin kollega Nyllet om hjälp att ta reda på sanningen. Varför skulle någon vilja göra henne illa? Och vem är den främmande kvinnan som dyker upp i hennes drömmar hela tiden? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gillar verkligen Sofie Sarenbrants böcker. När jag började läsa Avdelning 73 kändes det mer som en thriller än deckare, absolut inget dåligt. Avdelning 73 utspelar sig till större delen på ett sjukhus. Tro mig sjukhusmiljön som Sarenbrant skriver om är mycket trovärdig. Jag visas på Karolinska i Solna väldigt mycket eftersom jag varit patient där i många år och fler år blir det. Så är det något jag är bekant med trots att jag inte jobbar inom sjukvården så är det sjukhusmiljö. Jag får en klaustrofobisk, obehaglig och olustig känsla eftersom hon fångat det så bra.

Det är inte så mycket action och polisarbete som vi får följa men den har verkligen en obehaglig stämning över sig eftersom man kommer så nära Emma den här gången. Sarenbrant skriver som vanligt lättläst och med ett högt tempo. Det är cliffhangers från början till slut. Man läser kapitel efter kapitel eftersom de är korta och man vill veta hur det kommer att gå. Dock kände jag att jag saknade något, det kändes som att det är en mellanbok från förra Visning pågår och nästa. Trots att det är en bladvändare kan jag känna att det inte händer så mycket mer än att vänta på att Emma ska vakna. Men visst jag köper ändå historien.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Sofie Sarenbrant:
Vecka 36
Istället för dig
Vila i frid
Andra andningen
Visning pågår

4 kommentarer:

 1. Håller med om att den verkligen kändes som en mellanbok, eller till och med någon slags utfyllnad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske tom någon slags utfyllnad. Förstår dock inte varför.

   Radera
 2. Det här låter ju inte så kul... får väl snart ta och läsa den, nu när det kommer en ny också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske gillar den bättre än jag :) det var inte att jag inte gillad den eller att den var dålig för det var den inte men det kändes mer som en mellanbok eller utfyllnad.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.