tisdag 3 maj 2016

Järnblod av Liza Marklund

Titel: Järnblod
Författare: Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-487-5
Serie: Annika Bengtzon #11
Språk: Svenska
Antal sidor: 394
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Det sista livstecknet är ett sms Annika, hjälp mig!

Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken.

Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett ytterst bestialiskt mord på en uteliggare.

Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. Hennes försvinnande innebär att Annika måste konfronteras med sitt komplicerade förflutna.
Järnblod är en mörk och våldsam thriller om relationer och försoning, identitet och hämnd.
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer:Jag har läst alla Liza Marklunds böcker om journalisten Annika Bengtzon och gillade dem väldigt mycket. De senare i serien har jag dock inte tyckt varit lika bra som de första 6-7 i serien. Järnblod är den sista i serien och det kändes lite vemodigt att börja på boken men samtidigt skönt att få ett avslut.

Järnblod är inte den bästa i serien, då tyckte jag nog att Lyckliga gatan var liiiiite bättre och den tyckte jag egentligen inte så väldigt mycket om. Jag gillar ju Marklunds sätt att skriva egentligen men med Järnblod kände jag att det var ett långdraget avslut, segt i starten, jag började känna mig mätt på Annika och det kändes även som att Liza själv kände så, så det är bra att hon avslutar serien. Marklund har skrivit mycket bättre än detta. 

Det knyts ihop en hel del i boken, man får förklaringar till saker från de förra böckerna och även Annikas liv knyts ihop. Boken är som vanligt lättläst men jag blev inte så tagen av handlingen och det var inte så väldigt spännande heller. Men det känns bra att ha fått ett avslut på den här serien och jag ser fram emot Liza Marklunds nya projekt.  

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Liza Marklund som är recenserade i denna blogg:
Lyckliga gatan

6 kommentarer:

 1. Tyckte att Järnblod var en bra avslutning på serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du gillade den. Mig föll den inte riktigt hela vägen i smaken.

   Radera
 2. Känner att jag har tröttnat lite på serien om Annika Bengtzon men har tänkt läsa den sista såklart, väntar på att få låna den från min mamma så fort hon läst ut den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kände jag med att jag började tröttna lite på den, så det var bra att Marklund nu satte stopp för denna serie :)Men har man läst alla tycker jag absolut man ska läsa denna avslutande del.

   Radera
 3. Snart ska jag läsa den här och jag längtar efter att få avsluta en serie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika skönt att avsluta en serie :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.